Krása podľa fáz Mesiaca: Nov je vhodný pre hĺbkovú očistu, spln zas pre upokojenie pokožky

TA3/zm
14.7.2021 16:00

Tak, ako lunárny kalendár ovplyvňuje napríklad záhradkárov, rovnako má Mesiac vplyv i na naše telo a starostlivosť oň. Naučte sa beauty rituály podľa fáz Mesiac a zistite, ktoré obdobie je vhodné napríklad na strihanie vlasov alebo epiláciu.

Krása podľa fáz Mesiaca: Nov je vhodný pre hĺbkovú očistu, spln zas pre upokojenie pokožky
Pixabay/Ttinoo Garom

Silu mesiaca poznajú ľudia už od nepamäti a podľa lunárneho cyklu sa dá riadiť aj v oblasti krásy. Stačí poznať, na čo sú v rámci beauty rutiny jednotlivé fázy vhodné. Náš krátky prehľad vám urobí navždy jasno.

Nov

Obdobie, kedy Mesiac nie je vidieť na oblohe, je vhodné pre nové začiatky. V prípade starostlivosti o pleť to napríklad znamená, že v tejto fáze by ste mali skúšať, či a ako vám sadnú nové kozmetické produkty.

Pokožka oveľa lepšie prijíma výživu, preto je nov vhodná aj na regeneračné masky alebo rôzne iné kozmetické procedúry, z ktorých chcete vidieť čo najväčší efekt.

Ak túžite po štíhlejšej postave alebo očiste organizmu, rovnako je obdobie novu vhodné pre štart diét alebo detoxikačných programov.

Dorastajúci Mesiac

Keď je Mesiac na oblohe v tvare písmena D, zamerajte sa nielen na svoju pleť, ale i vlasy. Dorastajúci Mesiac je ideálnym obdobím pre farbenie, strihanie alebo vlasové kúry. Ak budete niekoľko mesiacov po sebe v tomto období lunárneho cyklu podstrihávať svoje končeky, mali by ste docieliť rýchlejší rast vlasov aj ich zahustenie. Farba vám vydrží dlhšie, účes bude držať lepšie. Skrátka fáza „dé“ praje korune krásy.  

Spln

Spln je obdobím pokoja a platí to i v prípade kozmetickej starostlivosti. Sú to dni najvhodnejšie pre akúkoľvek formu relaxu, napríklad pre kúpeľ, v rámci ktorého si pridáte do vane bylinky alebo urobíte masku.

Ak pracujete na svojej postave, spln nie je vhodný na posilňovanie ani na začiatok diét. Stravu však môžete upraviť. Kým je Mesiac vo svojej plnej kráse, odporúča sa pôstne jedlo.

Cúvajúci Mesiac

Očista a obnova je typická pre poslednú fázu Mesiaca, kedy má tvar písmena C. V praxi spojené s rituálmi krásy to znamená, že ide o obdobie vhodné pre depiláciu či peeling celého tela. Zbavujte sa všetkého čo nepotrebujete, napríklad si v tomto termíne môžete zajednať aj manikúru.

Chcete naštartovať lepšie spaľovanie a metabolizmus? Mesačné „céčko“ je ideálne aj na lymfodrenážne masáže alebo anticelulitídové zábaly.    

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok