Porsche znovu vyrobí zničené autá z lode Felicity Ace

TA3/SZ
4.4.2022 18:30

Nedávny požiar nákladnej lode prevážujúcej autá zničil niekoľko tisíc vozidiel koncernu Volkswagen, medzi ktorými sa nachádzalo aj množstvo Porsche. Automobilka zničené autá zákazníkom vyrobí znovu

Porsche znovu vyrobí zničené autá z lode Felicity Ace
Porsche

Určite ste zachytili nedávny požiar nákladnej lode Felicity Ace, ktorá prepravovala niekoľko tisíc áut koncernu VW. Požiar spôsobil úplne zničenie lode, ktoré viedlo až k jej potopeniu. Stratené tak boli nie len bežnejšie autá, ale aj chuťovky, ako napríklad rôzne Porsche či Lamborghini. Talianské Lamborghini je dokonca nútené obnoviť ukončenú výrobu modelu Aventador, aby zákazníkom boli dodané ich objednané autá zničené požiarom.

Porsche Porsche

Samotné Porsche prišlo touto udalosťou odhadom o 1000 áut. Automobilka plánuje všetky exempláre nahradiť a vyrobiť nanovo. Poviete si, že pre automobilku ako Porsche žiaden problém, no aktuálne treba brať do úvahy aj situáciu ohľadom pandémie, Ukrajiny a najmä chýbajúcich káblových zväzkov.

Automobilky tak majú o ďalšiu ťažkú situáciu naviac. Veľa otáznikov je aj okolo dodacej doby, pretože ani samotná automobilka netuší, kedy zničené autá nahradí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok