Ukrajinské jednotky naďalej zatláčajú Rusov pri Kyjeve, tvrdia britské tajné služby

TA3 TASR
2.4.2022 11:13

Ukrajinská armáda naďalej zatláča v bojoch neďaleko Kyjeva ruské jednotky, uviedli podľa agentúry DPA v sobotu britské tajné služby.

Ukrajina
TASR/AP

Podľa vyhlásenia britského ministerstva obrany sa už ruské jednotky údajne stiahli z letiska v meste Hostomeľ – letiska, o ktoré sa zvádzajú intenzívne boje už od prvého dňa vojnového konfliktu na Ukrajine. Ukrajina "opäť získala niekoľko dedín", píše sa v najnovšej krátkej správe britského rezortu obrany.

"Na východe Ukrajiny zabezpečili ukrajinské jednotky po ťažkých bojoch uvoľnenie hlavnej dopravnej tepny v južnom Charkove," uvádza britské ministerstvo. V sobotu zasiahli na strednej Ukrajine ruské rakety dve mestá, Poltavu a Kremenčuk, pričom poškodili ich infraštruktúru a zničili aj obytné budovy.

Poltava je hlavným mestom administratívneho územného celku Poltavská oblasť, rozkladajúceho sa východne od ukrajinskej metropoly Kyjev, a Kremenčuk je zase jedným z najdôležitejších miest v tomto regióne. O prípadných obetiach na životoch či zranených pri ruských raketových útokoch v oboch uvedených stredoukrajinských mestách neboli bezprostredné informácie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok