POČASIE: Zamračené a miestami dážď. Denná teplota do 8 stupňov

TA3 SHMÚ
2.4.2022 07:08

Zamračené a miestami dážď alebo dážď so snehom, od stredných, na severe a krajnom západe aj v nižších polohách, sneženie. Ojedinele tvorba snehových jazykov. VEĽMI CHLADNO. Denná teplota 3 až 8, na severe miestami -2 až 3 st. Prevažne severný vietor do 35, v nárazoch okolo 55 km/h.

Situácia

Zvlnený studený front spojený s rozsiahlou tlakovou nížou nad južnou, strednou a východnou Európou postupuje z našej oblasti ďalej na východ a od severovýchodu prúdi do západnej a strednej Európy studený vzduch.

Predpoveď počasia

Zamračené a miestami, na strednom Slovensku na viacerých miestach, dážď alebo dážď so snehom. Od stredných, na krajnom západe, v Žilinskom kraji a na Spiši aj v nižších polohách, sneženie alebo snehové prehánky. K večeru bude hranica sneženia ďalej klesať. V horských oblastiach ojedinele tvorba snehových jazykov. VEĽMI CHLADNO. Najvyššia denná teplota 3 až 8, v Žilinskom kraji a na Spiši -2 až 3 st. Teplota na horách vo výške 1500 m -7 až -4 st. a ďalšie ochladzovanie. Prevažne severný vietor 3 až 10, v nárazoch ojedinele okolo 15 m/s (10 až 35, 55 km/h). Na strednom Slovensku miestami slabý vietor.

Predpokladané množstvo zrážok: do 3, v Banskobystrickom kraji miestami okolo 7 mm / do 5 cm snehu

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok