Rekordný výsledok ukrajinských síl. Vojaci oslobodili takmer 30 obcí

TA3 ČTK
1.4.2022 14:54

Ukrajinské jednotky oslobodili skoro tri desiatky obcí na severe a východe krajiny, oznámil dnes generálny štáb. Je to rekordný výsledok ukrajinských síl, uviedli miestne médiá.

ukrajina vojaci (SITA AP)
SITA/AP

Niektoré dediny boli okupované hneď v prvý deň ruskej invázie, ktorá dnes pokračuje 37. dňom, poznamenala agentúra Unian.

Poradca šéfa ukrajinskej prezidentskej kancelárie Oleksij Arestovyč dnes pred novinármi uviedol, že ukrajinské sily nútia ruské jednotky k ústupu z pozícií severovýchodne a severozápadne od Kyjeva.

Aj po týždňoch ostreľovania a bombardovania sa stále drží Mariupol na juhovýchode krajiny. Ruské sily sa teraz snažia obkľúčiť Černihiv na severe krajiny, dodal poradca podľa agentúry Reuters.

Sú na severe a východe krajiny

Ukrajinské sily oslobodili v smere na Polesie, teda na sever k bieloruským hraniciam, a na Siversk, teda k východu krajiny obce Demydiv, Dymér, Lytvynivka, Havrylivka, Kozarovyči, Žovtneve, Hlybivka, Jasnohorodka, Talakuň, Makhoč, Mykolajivka, Chmilna, Rudňa, Ševčenkove, Bobryk, Stara Basaň, Nova Basaň, Makijivka, Pohreb, Bažanivka, Volodymyrivka, Šňakivka, Salne, Sofijivka, Havrylivka.

Unian pripomenul, že Rusko sťahuje časť svojich síl z Kyjevskej a Černihivskej oblasti, aby ich poslalo na Donbas na východe krajiny, kde sa teraz sústreďuje hlavné úsilie ruských jednotiek.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok