Porsche má za sebou úspešný rok. Značka predala rekordný počet áut

TA3/SZ
1.4.2022 11:00

Porsche dosiahlo rekordné zisky a predaje za rok 2021 aj vďaka elektromobilom. Koľko nových áut sa podarilo značke celkovo za rok 2021 predať? Poďme sa na to pozrieť

Porsche má za sebou úspešný rok. Značka predala rekordný počet áut
Porsche

V priebehu roku 2021 trápili celý svet rôzne udalosti. Okrem pandémie zasiahol automobilový priemysel aj rozsiahli výpadok a nedostatok polovodičových komponentov, ktorý do veľkej časti ovplyvňoval výrobu nových áut. Porsche dokázalo aj vďaka všetkým udalostiam dosiahnuť rekordné predaje, ktoré sa jednoznačne zapíšu do histórie značky.

Automobilke sa podarilo celkovo predať za rok 2021 až vyše 301 tisíc nových vozidiel, čo je historicky najviac za obdobie jedného roku. Medziročne tak samozrejme narástol aj zisk, ktorý poskočil o slušných 27%.

Porsche Porsche

Rôzne vyjadrenia vysokopostavených predstaviteľov značky napovedajú aj smer, akým sa bude značka v budúcnosti uberať. Môžme sa tešiť na rozsiahlu elektrifikáciu celého portfólia, ktorá zasiahne aj ikonický model 911 či Cayman. Podľa vyjadrení však bude pri eletrifikácii kladený veľký dôraz na dušu a odkaz týchto modelov.

Týmto chce automobilka naplniť plán, podľa ktorého bude do roku 2025 až 50% produkcie automobilky poháňaná elektrickou energiou. Okrem elektrického pohonu vynakladá značka množstvo prostriedkov na vývoj a výrobu syntetického benzínu, ktorý by mohol byť záchranou pre spaľovacie motory.

Porsche Porsche

Aktuálne sa výrobcovi darí produkovať syntetický benzín za cenu 10 dolárov za liter. V budúcnosti by však nemal byť problém podliezť cenu 2 doláre za liter, čo sa v prípade zachovania spaľovacích motorov javí ako dobrá kúpa. Nechajme sa teda prekvapiť tým, čo nám prinesie budúcnosť. Rozhodne sa máme na čo tešiť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok