Mercedes EQE prichádza do predaja. Zákazníci si už môžu objednať dve verzie novinky

TA3/SZ
31.3.2022 11:00

Mercedes spustil objednávky elektrickej novinky EQE a zverejnil aj cenovku jednotlivých verzií. Aktuálne je možné objednať dve verzie pohonu

Mercedes EQE prichádza do predaja. Zákazníci si už môžu objednať dve verzie novinky
Mercedes

Nemci spúšťajú predaj svôjho športovo ladeného, elektrického sedanu, ktorý sa po stránke dizajnu inšpiroval od vlajkovej lode EQS. Okrem dizajnových prvkov prebrala novinka od EQS aj množstvo technologických prvkov. Spočiatku budú dostupné dve verzie. Prvou je EQE 350+, ktorá obsahuje interiér vo vyhotovení Electric Art, ktoré ponúka výber z dvoch poťahov sedadiel. Zákazník si tak môže zvoliť buď klasickú kožu, alebo kožu Nappa.

Mercedes Mercedes

Pre športovejší vzhľad tejto verzie bude možné siahnuť po exteriérovom AMG balíku, ktorý dodá novinke štýlovejší a športovejší vzhľad. Zaujímavou technológiou, ktorú EQE prebralo od vlajkovej lode je natáčanie kolies zadnej nápravy v rozsahu 4.5 ale 10 stupňov. Táto funkcia podstatne uľahčuje manévrovanie s autom, ale aj dopomáha k lepším jazdným vlastnostiam. Verzia 350+ začína na sume 76 tisíc eur.

Druhou verziou v ponuke je AMG EQE 43 4Matic. Už z názvu je jasné, že ide o športovú verziu okorenenú divíziou AMG. Táto verzia vyniká svojimi jazdnými vlastnosťami, ktoré si môže vodič upravovať pomocou voliča jazdného režimu. Vozidlo si tak prispôsobí presne podľa štýlu jazdy.

AMG model má v porovnaní s predošlou verziou iné nastavenie podvozku, v štandarde disponuje riadením zadnej nápravy v rozsahu štyroch stupňov, a taktiež doručuje vodičovi jedinečný zvukový zážitok v závislosti od zvoleného jazdného režimu.

Samozrejmosťou je okrem štandardnej výbavy aj množstvo príplatkových prvkov, medzi ktoré patria napríklad karbonkeramické brzdy, 21 palcové disky kolies, alebo rôzne balíky, ako napríklad Night paket, ktorý obsahuje čierne ozdobné prvky, červené brzdové strmene a prvky vyrobené z karbónu. Táto verzia vás bude stáť v štandarde takmer 110 tisíc eur. Časom rozšíria ponuku aj ďalšie verzie.

Témy: Mercedes-Benz
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok