Rusi pokračujú v ostreľovaní miest, zasiahli sklad paliva

31.3.2022 07:24

Podľa ukrajinskej samosprávy ruské rakety v noci na dnešok úplne zničili sklad ropy v ukrajinskom meste Dnipro, ďalšie dve cisterny poškodili úlomky rakiet.

Zasiahnutý sklad bol plný, pri útoku nikto nebol nikto zranený. Ruské rakety dnes v noci zasiahli aj opustené skladisko Červeného kríža v okupovanom Mariupole na juhu krajiny. O útokoch informovali spravodajské portály The Kyiv Independent a Ukrajinská pravda. Ukrajinská armáda deklaruje, že za posledný deň zostrelila štyri ruské lietadlá a dve rakety. Agentúra AFP s odkazom na zdroj v Pentagone uviedla, že Rusi sa začali sťahovať z jadrovej elektrárne Černobyľ a letiska Hostomel pri Kyjeve. 

"Počas posledných dvoch dní nepriateľ zmenil taktiku boja na oblohe a sústredil svoje aktivity na východ krajiny. Pri náletoch v Charkovskej oblasti stratili (Rusi) štyri lietadlá, predtým prišli o stíhací bombardér Su-34, a jedno bezpilotné lietadlo," uviedol hovorca letectva Jurij Ignat podľa serveru Ukrajinska pravda.

Ruské jednotky sa začali sťahovať z odstavenej jadrovej elektrárne Černobyľ, ktorú obsadili prvý deň invázie na Ukrajinu pred piatimi týždňami. Oblasť opustilo sedem autobusov ruských vojakov, ktorí vykazovali známky radiačnej otravy, uviedol na facebooku Jaroslav Jemeljaněnko, ktorý sa podieľal na zabezpečení elektrárne. Autobusy podľa neho mierili do bieloruského centra radiačnej medicíny, kam prevážajú radiáciou zasiahnutých vojakov pravidelne.

Ukrajina sa pripravuje na ďalšie ruské útoky, očakáva ich najmä na východe krajiny, v Donbase. Vo svojom pravidelnom nočnom videu to povedal ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok