Rusko zasiahlo raketami letisko na západe Ukrajiny a zničilo zásoby palív

TA3 TASR
29.3.2022 22:34

Ruské sily v utorok zasiahli raketami vojenské letisko v meste Starokosťantyniv na západe Ukrajiny a zničili zásoby palív, oznámil starosta Mykola Meľnyčuk. Informovala o tom tlačová agentúra AFP.

Ruské jednotky zasiahli ďalší sklad paliva, tentoraz v Rivnenskej oblasti
TASR/AP

"Od prvého dňa vojny sme boli zasypávaní raketami, ale dnešný útok bol veľmi vážny a spôsobil značné škody," napísal starosta na Facebooku. Dodal, že útok si nevyžiadal žiadne obete.

Spresnil, že bombardovanie zničilo zásoby palív a mazív v Starokosťantynive, meste s približne 35-tisíc obyvateľmi medzi Kyjevom a Ľvovom.

K útoku došlo práve v deň, keď Rusko oznámilo, že po "významnom" pokroku dosiahnutom v mierových rozhovoroch v tureckom Istanbule "radikálne" obmedzí svoje vojenské akcie okolo Kyjeva a severoukrajinského mesta Černihiv.

Rusko podniklo v utorok aj útok na juhoukrajinské mesto Mykolajiv, pri ktorom bolo zabitých najmenej deväť ľudí a 28 ďalších utrpelo zranenia. Ruskí vojaci podnikli za posledných 24 hodín takisto vyše 40 raketových útokov na obytné oblasti v okolí Kyjeva, informovali predstavitelia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok