S celulitídou zatočí cesnak či uhorka: Bojujte proti pomarančovej koži domácimi receptami

TA3/zm
1.4.2022 08:00

Rieši ju takmer každá žena, a to bez ohľadu na váhu. Celulitída si skrátka nevyberá a objaví sa na zadných partiách aj tých najštíhlejších žien, ak nemáte dostatok pohybu alebo zdravý životný štýl. Netreba vám drahé krémy, poradíte aj s tým, čo kuchyňa dala. Takto zatočíte s nepeknou pomarančovou pokožkou.

S celulitídou zatočí cesnak či uhorka: Bojujte proti pomarančovej koži domácimi receptami
Pexels/Laura Tancredi

V kuchynských zásobách sa skrývajú niekedy hotové poklady, aspoň čo sa krásy týka. Niektoré potraviny si poradia dokonca s celulitídou. A keďže letná sezóna sa blíži, je nevyšší čas pripraviť arzenál a bojovať najúčinnejšími prírodnými zbraňami.

Listová zelenina

Nech už chcete žiť zdravým životným štýlom z akéhokoľvek dôvodu, bez zeleniny sa to nezaobíde. Obzvlášť bez listovej. Špenát, rukola, kapusta, kel. To všetko sú druhy, ktoré by sa mali objavovať na vašom tanieri takmer denne, aj v prípade, že chcete zabojovať s celulitídou. V tomto prípade ide o zrýchlenie cirkulácie krvi, čo má najmä na partiách ako sú stehná a zadok za následok, že sa pod vrchnou vrstvou pokožky nebudú tvoriť nepekné jamky. Navyše, listová zelenina vyplavuje toxíny z tela, ktoré sú tiež jednou za najčastejších príčin vzniku celulitídy.  

Uhorka

V kategórii zelenina ešte ostaňme. Taká uhorka je hotový zázrak pre pleť, tým pádom to platí aj pre pokožku. Keďže je z prevažnej väčšiny tvorená vodou, bude vaše telo neustále hydratované. A dostatok hydratácie je predpokladom pre to, aby sa nám na pozadí netvorila neestetická pomarančová koža. Zaraďte uhorku do svojho jedálneho lístka denne, od jari až do jesene.

Kokosový olej

Natierať aj jesť. Kokosový olej využijete v kuchyni aj kúpeľni a platí to aj v boji proti celulitíde. Obsahuje kyselinu laurová, ktorá vyrieši nejednu kožnú patáliu. Pri jeho pravidelnej konzumácii rozprúdite metabolizmus a dostanete do tela zdravé tuky, ktoré zatočia s tými nezdravými. A je vám zrejme jasné, že celulitída je následkom tých druhých.

Čo sa týka mazania, už samotný kokosový olej má blahodarný vplyv na pokožku. V kombinácii napríklad so škoricou to zas bude skvelý zábal, ktorý eliminuje pomarančovú kožu nielen zvnútra, ale aj najmä zvonku.

Vedeli ste, že...?

Pomarančová pokožka trápi až 80% žien, a to odpradávna. Prvá zmienka o celulitíde pochádza z 20tych rokov 20teho storočia.

Cesnak

Cesnak skombinujte so spomínaným kokosovým olejom a denne si naservírujte jednu lyžičku. Je to taká skvelá medicína, že okrem posilnenia imunity do tela dostanete doslova liek proti celulitíde. Obe tieto ingrediencie majú protizápalové zložky, zlepšujú metabolizmus a krvný obeh. Všetko sú to dôvody, prečo nepekné jamky vznikajú na našom pozadí.     

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok