Vďaka diéte Omad schudnete za dva týždne a ničoho sa nemusíte vzdať, ani sladkostí

TA3/zm
19.3.2022 10:00

Znie to veľmi dobre, chudnúť a pritom si môcť dopriať akékoľvek jedlo, ktoré vám ide na chuť. A presne o tom je diéta Omad, ktorá sa stáva veľmi populárnou pre jej expresný efekt. Na váhe totiž idete dole už po dvoch týždňoch.

Vďaka diéte Omad schudnete za dva týždne a ničoho sa nemusíte vzdať, ani sladkostí
Pexels/Andrea Piacquadio

Ako je možné, že chudnete, keď si doprajete na čokoľvek máte chuť? Odpoveď sa skrýva pod skratkou Omad.

Hodina denne

Názov tejto populárnej diéty vznikol zo slov One Meal A Day, čo v preklade znamená jedno jedlo denne. No pravda je taká, že nejde o jeden pokrm, ale skôr o jednu hodinu zo dňa, v rámci ktorej si môžete dať čokoľvek, na čo máte chuť. Jediná podmienka je, aby ste prijali aspoň 1200 kalórii, čo je minimum pre to, aby ľudské telo fungovalo.

Prerušovaný pôst

Nový druh diéty, ktorá vychádza z ďalšieho trendu – prerušovaného pôstu, je populárny aj medzi celebritami. Vo veľmi krátkom čase totiž dokážete schudnúť pomerne výrazne z tuku. Odborníci však neodporúčajú tento typ stravovania praktizovať dlhšie ako mesiac, ideálne sú dokonca len dva týždne.     

Plánujte vopred

Ak sa rozhodnete diétu Omad vyskúšať, mali by ste si stravu plánovať vopred, ideálne v čase, keď ste sa práve najedli a nie ste hladné. Strava by mala byť pestrá a zahŕňať ovocie, zeleninu, sacharidy i proteíny. Vyvarovať by ste mali ťažkým jedlám, nie však preto, že by ste potom neschudli. No keby ste si dali napríklad smotanovú omáčku, zrejme v danej hodiny nezjete už nič iné, pretože žalúdok bude mať pocit, že je plný.

Pravidelný režim

Jesť iba jednu hodinu z 24 môže byť spočiatku náročné. No ak chcete, aby sa s tým organizmus popasoval čo najlepšie, mali by ste si zvoliť pravidelný režim. Nie je podstatné, či budete jesť ráno, na obed alebo podvečer, ale daná hodina by mala byť každý deň približne rovnaká. Zvyšok dňa je povolený iba pitný režim, na ktorý určite nezabúdajte, pretože sa podpisuje pod úbytok váhy.    

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok