Kuleba odporučil vyjednávačom na stretnutí s Ruskom nejesť a nepiť. Uviedol, že varovania má z prvej ruky

TA3 TASR
29.3.2022 09:57

Ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba odporučil účastníkom akýchkoľvek rokovaní s Ruskom, aby počas nich nič "nejedli ani nepili".

Rusko porušilo medzinárodné právo. Je potrebné potrestať ho sankciami, uviedol Kuleba
TASR/AP

Informovala o tom v utorok spravodajská televízia Sky News. Zároveň pripomenula, že ukrajinská a ruská delegácia sa v utorok stretnú v tureckom Istanbule na ďalšom kole mierových rokovaní.

"Odporúčam každému, kto ide rokovať s Ruskou federáciou, aby nič nejedol ani nepil... A pokiaľ je to možné, ničoho sa nedotýkajte," uviedol Kuleba s tým, že toto odporúčanie má "z prvej ruky". Šéf ukrajinskej diplomacie však zároveň upozornil, že momentálne koluje "veľa príbehov typu, že niekto niekde niečo počul", keďže teraz podľa neho každý baží "po novinkách, po senzáciách".

Kuleba sa takto vyjadril po tom, ako denník Wall Street Journal v pondelok informoval, že ruský oligarcha Roman Abramovič i viacerí ukrajinskí vyjednávači mali po rokovaniach konaných 3. marca príznaky ako pri otrave. Informáciu o Ambramovičovej otrave neskôr pre stanicu BBC potvrdila aj hovorkyňa tohto oligarchu.

Členovia ukrajinskej delegácie, ktorí sa na predmetných rokovaniach zúčastnili, neskôr naopak popreli správy, že by sa tam stali obeťou útoku chemickými zbraňami. Poradca ukrajinského prezidenta a hlavný vyjednávač Mychajlo Podoľak uviedol, že všetci členovia delegácie sa cítili dobre.  

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok