Ruské jednotky zasiahli sklad paliva v Rivnenskej oblasti. Snažia sa skomplikovať logistiku

TA3 TASR
29.3.2022 08:49

Generálny štáb ukrajinských ozbrojených síl vo svojej najnovšej aktualizácii vojenskej situácie uviedol, že ruské jednotky pokračujú v raketových útokoch na obytné štvrte po celej krajine, pričom sa zameriavajú na priestory na skladovanie paliva v snahe "skomplikovať logistiku" a "vytvoriť podmienky pre humanitárnu krízu". Informovala o tom v utorok stanica BBC.

Ruské jednotky zasiahli ďalší sklad paliva, tentoraz v Rivnenskej oblasti
TASR/AP

V posledných dňoch boli údajne zasiahnuté sklady paliva v okolí viacerých miest, ako sú Kyjev, Ľvov, Rivne, Žytomyr či Luck. Podľa agentúry DPA posledný takýto prípad bol zaznamenaný v noci na utorok v Rivnenskej oblasti.

Celkovo bola doteraz ostreľovaním vážne poškodená viac než desiatka skladov paliva. Pozorovatelia sa obávajú, že Ukrajina, významný exportér poľnohospodárskych produktov, môže mať na začiatku obdobia sejby nedostatok paliva pre poľnohospodárske mechanizmy, všíma si DPA.

Ukrajinská armáda tiež podľa BBC tvrdí, že ruské jednotky terorizujú miestne obyvateľstvo v hlavnom meste Kyjev, v Záporoží na juhovýchode krajiny, v juhoukrajinskom Chersone i v Charkove na východe, a to rabovaním, únosmi a držaním civilistov ako rukojemníkov.

BBC však v súvislosti s tým dodala, že v podmienkach vojny nemôže niektoré z týchto tvrdení okamžite overiť. Pripomenula však, že začiatkom tohto týždňa informovala, že v oblastiach ovládnutých Ruskom dochádza k svojvoľnému zadržiavaniu osôb alebo k ich únosom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok