Ferrari zverejnilo prvý záber zachytávajúci pripravované SUV

TA3/SZ
28.3.2022 18:30

To, že Ferrari pripravuje svoje prvé SUV nie je žiadnym tajomstvom. Značka však nedávno zverejnila prvý záber, ktorý poodhaľuje podobu očakávanej SUV novinky

Ferrari zverejnilo prvý záber zachytávajúci pripravované SUV
Ferrari

Talianská automobilka s koňom v znaku zverejnila prvý oficiálny záber dlho očakávaného SUV, ktoré by sme mali oficiálne spoznať už v priebehu roku 2022. Novinka podľa všetkého dostane meno Purosangue, ktoré je s pripravovaným SUV späté od začiatku.

Zverejnená fotografia zachytáva prednú časť, ktorá je tvorená veľkými nasávacími otvormi, úzkymi prednými svetlometmi a výrazne tvarovanou kapotou. Tmavý záber napovedá aj celkovo prísny dizajn novinky.

Ferrari Ferrari

Aký motor však bude poháňať prvé SUV značky je nateraz otázne. Automobilka tak môže siahnuť po preplňovanom šesťvalci, biturbo osemvalci s elektormotorom, alebo atmosférickom motore V12. Najpravdepodobnejšie sú prvé dve varianty, no Ferrari dokáže prekvapiť a je možné, že svojím zákazníkom ponúkne aj puristickú V12 s objemom 6.5 litra.

Už teraz však môžme takmer so 100% pravdepodobnosťou povedať, že výkon novinky prekoná hranicu 700 konských síl. Samozrejmosťou bude aj pohon oboch náprav. Na viac podrobností si však ešte budeme musieť počkať do oficiálnej premiéry, ktorá je naplánovaná neskôr v priebehu roku 2022. Ako už býva u Ferrari zvykom, určite sa máme na čo tešiť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok