Mini testuje novú generáciu modelu Cooper v mrazivých podmienkach

TA3/SZ
28.3.2022 11:00

Ďalšia generácia legendárneho hatchbacku klope na dvere. Automobilka aktuálne testuje novinku v chladných, nepriaznivých podmienkach Laponska

Mini testuje novú generáciu modelu Cooper v mrazivých podmienkach
Mini

Mini najnovšie vypustilo do sveta zábery zachytávajúce novú generáciu modelu Cooper zahalenú v kamufláži počas testovania v mrazivých podmienkach. Zimné testy prebiehajú v testovacom areáli Arjeplog vo Švédsku, ktorý patrí pod BMW Group. Inžinieri majú v týchto nepriaznivých podmienkach možnosť odskúšania a vyladenia nie len podvozku, ale aj jazdných vlastností na snehu a ľade.

Na zverejnených záberoch máme možnosť vidieť elektrický variant nového Mini, čomu napovedá nie len grafika maskovacieho polepu, ale aj absencia konovky výfukového systému. Automobilka teda vďaka testom pri teplotách hlboko pod nulou dokáže overiť aj dojazd a správanie akumulátoru pri nízkych teplotách.

Mini Mini

Po dizajnovej stránke budeme svedkami pravdepodobne len menších zmien, ktoré sú viditeľné aj napriek kamufláži. Predné svetlomety budú väčšie, no okrúhly tvar a grafika denného svietenia bude zachovaná. Zmenou podľa všetkého prejdú aj koncové svetlomety, ktoré by mohli zmeniť nie len svoju grafiku, ale taktiež aj rozmery. Zvyšok auta aj napriek maskovaniu svôj pôvod nezaprie.

Mini Mini

Celkový dizajn ani rozmery by nemali byť radikálne pozmenené. Výzor podľa všetkého zmení najmä predný nárazník. Novinka príde na trh v elektrickom prevedení, ale aj so spaľovacími motormi. Akých motorizácii sa však dočkáme pod prednou kapotou je momentálne otázne. Všetky potrebné informácie sa dozvieme počas oficiálneho predstavenia, ktoré sa bude podľa všetkého konať ešte v priebehu roku 2022.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok