Toto sú výhovorky, pre ktoré sa vám nedarí stále schudnúť: Za všetko môže týchto 5 viet

TA3/zm
29.3.2022 16:00

Začnem od nového týždňa, od nového mesiaca, po dovolenke... Takto nejako znie najčastejšia výhovorka, prečo sa niektorým ženám nedarí schudnúť. Či už si plánujete štart diéty alebo sa odhodlávate začať cvičiť, pre podobné vety tu nie je priestor.

Toto sú výhovorky, pre ktoré sa vám nedarí stále schudnúť: Za všetko môže týchto 5 viet
Pexels/SHVETS production

Ak ste to nestihli po novom roku ako predsavzatie, možno je chudnutie u vás opäť témou, pretože sa blíži plavková sezóna. Tento rok to dokážete, len musíte zo svojej mysle a slovníka vyhodiť pár viet, za ktoré sa neustále skrývate. Týchto 5 výhovoriek patrí medzi najčastejšie.  

Nemám čas

Práca, domácnosť, deti, sem-tam kamarátky. A zrazu máte pocit, že ste najvyťaženejšia žena na svete, ktorá skrátka nemá absolútne čas, aby si zacvičila alebo pripravovala poctivo zdravú stravu. Ak je aj táto veta vo vašom slovníku, pozrite si profily niekoľkonásobných mamičiek, ktoré cvičia a často zapoja aj svoje deti. Pretože nebudeme si klamať, starostlivosť o chod domácnosti a rodina naozaj zaberú dosť času, ale polhodinu párkrát do týždňa si nájde každý, ak skutočne chce. Čo sa jedla týka, samozrejme, najväčší úspech dosiahnete, ak presvedčíte na rovnakú stravu aj partnera. Stále sa však dá variť súbežne niekoľko jedál a deň vopred, aby ste si jednotlivé porcie nachystali do boxov a mali pripravenú stravu na celý nasledujúci deň.  

Dnes sa na to necítim

Blížia sa vaše dni, alebo ste ponocovali, prípadne je toho v práci akosi veľa. Isteže, mať vhodné rozpoloženie, keď sa chystáte začať s chudnutím, je naozaj polovica úspechu. Určite sa vám nepodarí zhodiť, ak sa na to necítite. Problém však je, ak sa na to necítite nonstop a stále si nájdete niečo, prečo nie je dokonalá konštelácia hviezd. S tým vám však nepomôže nikto, len vy. Musíte sa skrátka prestaviť a nevnímať športovanie ako za trest, ale za odmenu. Uvidíte, že tou vám budú endorfíny a postupne aj pohľad do zrkadla.

Ešte si dám tento koláčik

Dnes ešte zhreším a dám si tento koláč, túto čokoládu, tamten nápoj. A zajtra nezapnem nohavice a toto leto ešte stále nebudem na pláži za hviezdu. Vždy, keď si poviete, že ešte zhrešíte jedlom, dodajte si pre seba v duchu aj ten zvyšok a opýtajte sa samej seba, či vám to stojí za to. Alebo ešte jedna možnosť, prestaňte si zakazovať sladké, doprajte si ho, ale v zdravšej verzii a zdravšej miere. Pretože aj odborníci na stravu vám povedia, že ak si doslova odtŕhate od úst, tak to môže mať na chudnutie opačný efekt. Sacharidy su pre zdravé fungovanie tela rovnako dôležité ako zvyšné živiny, no mali by ste vedieť, ktoré cukry uprednostniť.

Je to genetika

Máme to v rodine, aj moja mama mala široké boky či silné stehná. Jasné, genetiku vám neberieme, ale nie je to len výhovorka, za ktorú sa skrývate. Nik nehovorí, že máte byť štíhla ako topmodelka, no športovanie a racionálne stravovanie nie je len o tom, aby ste mali vysekanú postavu. Je o tom mať zdravé telo a cítiť sa v ňom dobre. Ak so sebou nie ste spokojná a hovoríte si, že za to môžu gény, tak sa nikdy nikam neposuniete.  

Je zlé počasie

Dnes prší a zajtra bude príliš teplo na to, aby ste začali behať, alebo šli na prechádzku. V poriadku, ale hýbať sa dá aj inak. Navyše aktuálne jarné počasie je ako stvorené na nové začiatky. Aj v prírode sa všetko prebúdza a pekných dní je viac ako tých škaredých, takže zahoďte výhovorky a začnite teraz. Nie v pondelok, nie od nového mesiaca. Teraz. Navyše, nie je zlé počasie, ale len zlé oblečenie, pretože zanietení bežci si svoje okruhy dajú aj za dažďa.   

Témy: dieťa
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok