NHL: Washington s Fehérvárym zabodoval v Buffale, do predĺženia ich poslal Ovečkin

TA3 TASR
26.3.2022 07:53

Hokejisti Washingtonu v zostave so slovenským obrancom Martinom Fehérvárym vyhrali v noci na sobotu v zámorskej NHL na ľade Buffala 4:3 po samostatných nájazdoch. Do predĺženia ich poslal kapitán Alexander Ovečkin, ktorý potom v rozstrele premenil aj rozhodujúci nájazd. Pre hostí to bola ôsma výhra z uplynulých jedenástich zápasov, Feherváry bol na ľade viac ako 23 minút a vyslal tri strely na bránku.

NHL: Washington s Fehérvárym zabodoval v Buffale, do predĺženia ich poslal Ovečkin
TASR/AP

V ďalšom zápase hráči New Yorku Rangers zdolali Pittsburgh jednoznačne 5:1. Americký útočník Chris Kreider si pripísal tri kanadské body, keď najprv zvýšil vedenie svojho tímu na 2:0 v 4. minúte, o osemnásť sekúnd neskôr asistoval a v druhej pridal presný zásah na 4:0.

Do predĺženia išlo aj stretnutie medzi Winnipegom a Columbusom (4:3 pp). Štrnásť sekúnd pred sirénou ho hosťom zariadil Dán Oliver Bjorkstrand, no trvalo len 21 sekúnd - o víťazstve domácich rýchlo rozhodol Bjorkstrandov krajan Nikolaj Ehlers. Calgary zdolalo Arizonu 4:2 a upevnilo si vedenie na čele Pacifickej divízie. V porovnaní s druhým Los Angeles, ktoré na nich stráca sedem bodov, majú navyše dva zápasy k dobru. Hrdinom duelu bol s tromi kanadskými bodmi Johnny Gaudreau (1+2), v priebehu ôsmich minút asistoval pri prvých dvoch góloch Flames a tretí sám vsietil.

Líder Západnej konferencie z Colorada si poradil s Philadelphiou 6:3, pričom už po prvej tretine viedol 4:1. Aj v tomto stretnutí si najproduktívnejší hráč pripísal tri body - Nazem Kadri poslal v ôsmej minúte Colorado do vedenia a asistoval pri dvoch nasledujúcich presných zásahoch. 

Výsledky zápasov NHL:

Buffalo - Washington 3:4 pp a sn

NY Rangers - Pittsburgh 5:1

Winnipeg - Columbus 4:3 pp

Calgary - Arizona 4:2

Colorado - Philadelphia Flyers 6:3

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok