NHL: Pastrňák sa blysol hetrikom proti obhajcom Stanley Cupu. Dallas uspel na ľade Caroliny

TA3 TASR
25.3.2022 06:58

Český útočník David Pastrňák rozhodol tromi gólmi o triumfe hokejistov Bostonu v zámorskej NHL nad Tampou Bay 3:2. V tretej tretine zariadil obrat domácich a zaznamenal svoj 12. hetrik v profilige. Slovenský obranca Erik Černák si v drese Tampy pripísal dva mínusové body a odsedel si šesť trestných minút.

NHL: Pastrňák zariadil hetrikom triumf Bostonu nad Tampou Bay 3:2
TASR/AP

Pastrňák dosiahol víťazný gól 4:10 min pred koncom tretej tretiny a Boston sa vďaka tomu dostal o bod pred Tampu v boji o postup do play off vo Východnej konferencii. Pri všetkých troch góloch domácich asistoval Erik Haula. Za hostí skórovali Brandon Hagel a Steven Stamkos. Černák strávil na ľade 15:55 min, mal dve strely na bránku a päť "hitov".

Dallas v zostave s Mariánom Studeničom i Andrejom Sekerom uspel na ľade Caroliny 4:3 po nájazdoch. Víťazný debut v novom drese po výmene z Arizony si pripísal brankár Scott Wedgewood, ktorý zneškodnil 44 striel i všetky tri pokusy súpera v nájazdoch. 

Prekonal tak doterajší klubový rekord v počte zásahov v premiérovom dueli, doterajšie maximum bolo 43 v podaní Jona Caseyho za vtedajšiu Minnesotu North Stars pred takmer 38 rokmi. V nájazdoch rozhodol o výhre Dallasu Tyler Seguin. Dva zásahy si pripísal Roope Hintz, rovnakú bilanciu mal v drese Caroliny Nino Niederreiter. Sekera odohral 11:35 min, Studenič o 18 sekúnd menej, obaja bez bodového zápisu.

Zdeno Chára zaznamenal dva plusové body pri víťazstve New Yorku Islanders nad Detroitom 5:2. K šiestemu domácemu triumfu "ostrovanov" za sebou prispel dvoma gólmi Brock Nelson. Už po deviatich sekundách hry poslal Islanders do vedenia Anthony Beauvillier a dosiahol druhý najrýchlejší gól v klubovej histórii. Anders Lee mal tri asistencie, brankár Iľja Sorokin predviedol 37 zákrokov. Chára hral viac ako 21 minút, mal jednu strelu na bránku.

Minnesota vyhrala doma nad Vancouverom 3:2 po predĺžení, rozhodol o tom po 31 sekundách nadstavenia Joel Eriksson Ek. V bránke hostí dostal pred Jaroslavom Halákom prednosť Thatcher Demko a zneškodnil 33 striel. Philadelphia uspela na ľade St. Louis 5:2. Travis Konecny skóroval dvakrát a Hayden Hodgson dosiahol gól a asistenciu pri svojom debute v NHL. Claude Giroux mal dve prihrávky na gól vo svojom prvom stretnutí za Floridu, ktorá vyhrala v Montreale 4:3. Leon Draisaitl prispel dvoma presnými zásahmi k triumfu Edmontonu doma nad San Jose 5:2.

Výsledky zápasov NHL

Los Angeles - Chicago 3:4 pp a sn

Vegas - Nashville 6:1

Edmonton - San Jose 5:2

Minnesota - Vancouver 3:2 pp

Winnipeg - Ottawa 2:5

St. Louis - Philadelphia 2:5

NY Islanders - Detroit 5:2

Carolina - Dallas 3:4 pp a sn

Boston - Tampa Bay 3:2

Montreal - Florida 3:4

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok