Najlepšie ovocné spaľovače tukov: Ak chcete schudnúť, tieto druhy jedzte každé ráno

TA3/zm
25.3.2022 16:00

Ovocie je počas redukcie váhy veľký strašiak, keďže obsahuje fruktózu. Nie všetky druhy sú však nepriateľom chudnutia.

Najlepšie ovocné spaľovače tukov: Ak chcete schudnúť, tieto druhy jedzte každé ráno
Pexels/Trang Doan

Ak chcete rýchlejšie zhodiť kilá, potrebujete vyváženú stravu, a tá zahŕňa aj cukry. Nemáte sa vzdať všetkých sacharidov, len treba do jedálneho lístka zaradiť tie správne. Obsahuje ich aj niekoľko druhov ovocia.

Grepfruit

Grepfruity sú zdrojom vitamínu C, ktorá pri chudnutí zohráva podstatnú rolu. Trik s chudnutím vďaka tomuto citrusu je jednoduchý, zjesť každé ráno polhodinu pred klasickými raňajkami polovicu grepu. Céčko totiž naštartuje metabolizmus.  

Čučoriedky

Čučoriedky obsahujú množstvo vlákniny aj antioxidantov, to však nie je hlavný dôvod, prečo sú skvelou súčasťou diéty. V sto gramoch tohto bobuľového ovocia sa nachádza len 40 kcal, takže vás zasýtia, no bez toho, by sa vám ukladal na tele ďalší tuk.

Jablko

Jablká obsahujú okrem fruktózy aj množstvo vlákniny, ktorá je dôležitá najmä v prípade, že chcete spaľovať brušný tuk. Navyše jablká uspokojujú chuť na sladké, takže ak nimi začnete deň, šanca, že v priebehu neho siahnete po sladkostiach je minimálna.

Hrušky

Ani hrušky nie sú na zahodenie, majú podobný účinok pri redukcii váhy ako jablká. Sú bohaté na vlákninu a draslík, dodajú pocit zasýtenia, ale najmä bojujú proti nadúvaniu, takže aj opticky vám po takýchto raňajkách nepribudne na páse pneumatika.

Marhule

Toto ovocie takisto obsahuje vlákninu, nie však hocijakú, ale nerozpustnú. V praxi to znamená, že vláknina absorbuje väčšie množstvo vody a budete mať dlhšie pocit zasýtenia, takže nehrozí prejedanie.

Avokádo

V prvom rade, avokádo nie je zelenina, ale ovocie, hoci od toho bežne očakávame sladkú chuť. V každom prípade je v tomto zelenom zázraku množstvo omega-9 mastných kyselín, ktoré pomáhajú pri spaľovaní tukov a metabolických procesoch.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok