Ukrajinská armáda tvrdí, že v prístave Berďansk zničili ruskú loď. Na ďalších mal vypuknúť požiar

TA3 TASR
24.3.2022 12:00

Ukrajinská armáda tvrdí, že v prístave Berďansk v Záporožskej oblasti bola vo štvrtok zničená ruská výsadková loď Orsk. Informovala o tom BBC.

Ukrajinská armáda tvrdí, že v prístave Berďansk zničili ruskú loď. Na ďalších mal vypuknúť požiar
Twitter.com/NEXTA

Ukrajinské námorníctvo zverejnilo na sociálnej sieti Facebook príspevok, v ktorom uvádza, že v prístave Berďansk na pobreží Azovského mora bola pri útoku zasiahnutá loď Orsk, na ktorej následne vypukol požiar. "Veľká výsadková loď Orsk Čiernomorskej flotily okupantov bola zničená v prístave Berďansk, ktorého sa zmocnilo Rusko," píše sa v príspevku.

Podľa ukrajinských médií sa jedna z ruských lodí kotviacich v prístave potopila a na dvoch vypukol požiar. Okrem toho boli pri útoku zasiahnuté i muničný sklad a sklad pohonných hmôt. BBC však upozorňuje na to, že túto informáciu nie je možné nezávislé overiť.

Podľa spravodajského portálu Zvezda, ktorý spravuje ruská armáda, sa na Orsk zmestí až 20 tankov alebo 50 obrnených transportérov. Do inváznych operácií na Ukrajine je údajne zapojených desať takýchto transportných plavidiel. Rusko sa zmocnilo prístavu Berďansk už pred niekoľkými týždňami a používalo ho na doplňovanie zásob. Berďansk leží medzi Krymským polostrovom a obkľúčeným ukrajinským prístavom Mariupol.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok