V troskách lietadla, ktoré sa zrútilo v horách na juhu Číny, našli prvú z dvoch čiernych skriniek

TA3 ČTK
23.3.2022 11:03

V troskách lietadla China Eastern Airlines, ktoré v pondelok so 132 ľuďmi na palube havarovalo v horách na juhu Číny, našli záchranári prvú z dvoch čiernych skriniek. Je silne poškodená a zatiaľ nie je jasné, či nájdený predmet obsahuje záznamy letových údajov alebo nahrávku zvuku z pilotnej kabíny, napísala agentúra Reuters s odkazom na tlačovú konferenciu vyšetrovateľov nehody.

Šesť rokov starý Boeing 737-800 havaroval v Čuangskej autonómnej oblasti Kuang-si. Nehoda spôsobila na horskom svahu veľký požiar, ktorý bol vidieť aj na satelitných snímkach NASA. Záchranári zatiaľ nenašli žiadnych preživších.

Nájsť a zaistiť obsah čiernych skriniek je kľúčové pre zistenie príčiny nešťastia. Veliteľ vyšetrovateľov uviedol, že naďalej intenzívne hľadajú aj druhé záznamové zariadenie.

Záchranári prečesávali husto zalesnené svahy a pátrali za pomoci ručného náradia, psov a dronov po prípadných preživších a po čiernych skrinkách. Práce museli prerušiť, pretože na strmých a klzkých svahoch hrozili zosuvy pôdy.

Príbuzní cestujúcich začali prichádzať do dediny v bezprostrednej blízkosti miesta havárie. Polícia prístup na miesto obmedzuje a kontroluje každé vozidlo. Vo výhľade na prehľadávanú oblasť bránia otvorenými dáždnikmi, píše Reuters.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok