Na Instagrame Beckhama sa objavili zábery z Charkova. Kontrolu nad účtom dal ukrajinskej lekárke

TA3 TASR
21.3.2022 11:18

Bývalý anglický futbalista David Beckham, ktorý je od roku 2005 veľvyslancom dobrej vôle Detského fondu OSN (UNICEF), odovzdal v nedeľu kontrolu nad svojím účtom na sociálnej sieti Instagram jednej ukrajinskej lekárke.

Tá následne počas dňa zverejnila na jeho účte zábery z perinatálneho centra v druhom najväčšom ukrajinskom meste Charkov, kde pomáhajú matkám po pôrode. Informovala o tom agentúra DPA, ktorá pripomenula, že Charkov je terčom ruských útokov už približne tri týždne.

Instagram Davida Beckhama. Instagram.com/davidbeckham

Lekárka, ktorá sa predstavila ako Iryna na Beckhamovom účte zverejnila príbehy (stories) zobrazujúce napríklad pivnicu, do ktorej po ruskej invázii evakuovali tehotné ženy a novorodičky. V jednom z klipov ukázala mladú matku Janu, ktorej syn Mychajlo sa dva dni po spustení ruskej invázie narodil s dýchacími problémami. Ich dom bol zničený ruským ostreľovaním.

David Beckham má na Instagrame vyše 71 miliónov sledovateľov. Vo videu ich vyzval, aby sa pripojili k celosvetovej organizácii UNICEF a pomohli ľuďom na Ukrajine zabezpečiť prístup k pitnej vode a jedlu a zároveň prispieť na vybavenie pôrodníc a fungovanie služieb na ochranu detí, napísal denník The Guardian.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok