Kremeľ sa podľa analýz pripravuje na dlhú vojnu. V okolí Kyjeva zrejme začali vytvárať mínové polia

TA3 TASR
21.3.2022 10:49

Ruské sily nedosiahli v nedeľu žiadny výrazný vojenský pokrok na Ukrajine. Rusi však v okolí hlavného mesta Kyjev čoraz viac vytvárajú obranné pozície a pripravujú sa na rozmiestnenie ďalších delostreleckých a palebných prostriedkov. Vyplýva to z najnovšej analýzy washingtonského Inštitútu pre štúdium vojny, ktorú zverejnil na svojej internetovej stránke.

ONLINE: Rusi zasiahli detskú nemocnicu aj pôrodnicu. Ukrajina zakázala vývoz pšenice
TASR/AP

Podľa amerického think-tanku začali zrejme Rusi v okolí Kyjeva vytvárať mínové polia. Z analýzy ISW vyplýva, že ukrajinskej armáde sa darí úspešne vzdorovať Rusom v ďalších častiach krajiny. "Ukrajinské sily odrazili pokračujúce ruské snahy o dobytie mesta Izium, juhovýchodne od Charkova... Ruské sily pokračujú v pomalom, ale stabilnom postupe v Luhanskej oblasti a okolo Mariupolu, ale nepodnikli žiadne útočné operácie smerom na Mykolajiv alebo Kryvyj Rih," uvádza sa ďalej v správe ISW.

Inštitút v najnovšej správe citoval vyjadrenia ukrajinského generálneho štábu, že Kremeľ zrejme pripravuje svoje obyvateľstvo na "dlhú vojnu" na Ukrajine a zavádza čoraz "drakonickejšie" mobilizačné opatrenia vrátane nasadenia členov mládežníckych vojenských organizácií vo veku 17 až 18 rokov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok