Mínus päť kíl vďaka kokosovému oleju: Stačia tri lyžice a rozpustí tuky už za pár dní

TA3/zm
21.3.2022 16:00

Kokosový olej využijete v kúpeľni i kuchyni. Vedeli ste však, že vďaka nemu môžete aj expresne schudnúť?

Mínus päť kíl vďaka kokosovému oleju: Stačia tri lyžice a rozpustí tuky už za pár dní
Pexels/Tijana Drndarski

Zrejme ste už počuli o prerušovanom pôste. Ak do neho zapojíte aj kokosový olej, zhodíte až päť kíl, a to za pár dní.

Prerušovaný pôst

Metóda prerušovaného stravovania je pomerne jednoduchá a nenáročná. Jesť v rámci dňa môžete osem hodín a zvyšných šestnásť skrátka držíte pôst. Dietológovia považujú tento druh stravovania za pomerne zdravý a účinný v boji s nadbytočnými kilami. Telo sa totiž nastaví na nový režim a zrýchli sa metabolizmus, vďaka čomu bude organizmus energiu počas 16 hodín bez jedla čerpať práve z uložených tukov. Akú úlohu v tom však zohráva kokosový olej?

Krotiteľ hladu

Kokosový olej vám počas metódy prerušovaného pôstu pomôže práve vo fázach, kedy telu nedávate najesť. Uvoľňuje totiž kyselinu laurovú, ktorá dáva telu pocit nasýtenia. Hovorí sa o nej aj ako o prirodzenom krotiteľovi hladu.   

Tri lyžice

Kokosový olej sa mení na okamžitú energiu a neukladá sa v podobe tuku. Samozrejme, konzumovať ho v rámci prerušovaného pôstu môžete v tých 8 hodinách, počas ktorých jete. Stále platí, že 16 hodín neprijímate potravu, môžete len piť.

Celý trik je v troch lyžiciach kokosového oleja, ktoré predstavujú približne 30 gramov. Po jednej lyžici si dajte pred tromi hlavnými jedlami dňa a v tom je celá veda. Už po štyroch dňoch uvidíte rozdiel na tele, najmä v oblasti brucha. Ak to vydržíte dva týždne, mali by ste byť ľahšie dokonca až o 5 kíl.

Kokosové nápoje

Okrem čistého kokosového oleja v podobe troch lyžíc denne ho môžete zamaskovať aj do svojich nápojov. Ak pridáte čajovú lyžičku do kávy alebo čaju, podporíte látkovú výmenu a pocit nasýtenia. Kokosový olej v horúcich nápojoch nahradí med, hoci nie je taký sladký, no jeho konzistencia je podobná. Tento trik môžete vyskúšať aj mimo držania prerušovaného pôstu.

Témy: nápoj
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok