Poradíte si aj bez žehličky: Vďaka týmto trikom nebude vaše oblečenie pokrčené

TA3/zm
20.3.2022 10:00

Niekedy možno nemáte žehličku po ruke a inokedy sa vám skrátka nechce do tejto činnosti púšťať. No nepôjdete predsa v pokrčenom oblečení. Stačí vám poznať pár praktických rád.

Poradíte si aj bez žehličky: Vďaka týmto trikom nebude vaše oblečenie pokrčené
Pexels/cottonbro

Ako si poradiť s oblečením aj bez žehličky možno využijete na dovolenke alebo na služobnej ceste. Vďaka týmto trikom nebudete vaše oblečenie viac pokrčené.

Fén

Trik s fénom využijete hlavne na hotelových izbách, kde sa väčšinou nenachádza žehlička, ale sušič na vlasy áno. Pripravte si oblečenie, ktoré chcete vyžehliť, na vešiak. Látku rukami jemne naťahujte a prechádzajte po nej fénom. Teda nie priamo, aby ste tkaninu nezničili, fén držte od látky asi 5 centimetrov. Horúci vzduch slúži rovnako ako pri žehlení. Keby ste však nevideli dostatočný efekt, môžete skúsiť látku jemne navlhčiť a až potom prefénovať.

Žehlička na vlasy

Zdá sa, že vlasový pomocníci sú aj dobrými náhradami žehličiek. Konkrétne tento spotrebič to má aj priamo v názve, tak prečo to neskúsiť. Žehličkou na vlasy ľahko vyrovnáte manžety, goliere a iné menšie pokrčené miesta. Dajte si len pozor, aby ste látku v žehličke nedržali pridlho a nespálili ju. Rovnako sa pred použitím na oblečenie ubezpečte, že na žehličke neostali zvyšky vlasových prípravkov.

Horúca sprcha

Opäť jeden z trikov, ktoré sa hodia na dovolenku alebo služobnú cestu. Keď niekam prídete, po dlhej ceste si zrejme dávate horúcu sprchu. Ešte predtým, ako do nej vleziete, však vytiahnite z kufra pokrčené oblečenie, zaveste ho na vešiaky a umiestnite v kúpeľni. Kým sa budete sprchovať, vytvorí sa z horúcej vody para, ktorá prispeje k tomu, že sa oblečenie samo narovná.

Vlhký uterák

Ak ste zabudli oblečenie so sebou zobrať do kúpeľne, ešte nič nie je stratené. Na žehlenie vám poslúži aj vlhký uterák. Veci, ktoré sú pokrčené, vystrite na posteľ. Na ne položte vlhký uterák a nechajte, aby oblečenie vsiaklo vlhkosť aspoň 10  minút. Potom uterák odstráňte, oblečenie zaveste na vešiak a rukami ponaťahujte tkaninu.  

Horúci hrniec

Tento trik síce funguje skvele, ale nie je celkom jasné, kde presne by ste ho mohli využiť. Pretože, ak máte oblečenie žehliť pomocou hrnca je vysoko pravdepodobné, že tam bude aj žehlička. No keby to tak nebolo, babská rada je veľmi jednoduchá. Povarte v hrnci vodu, keď zovrie, tak ju vylejte. Hrniec dobre poutierajte a jeho rozhorúčeným dnom môžete žehliť jedna radosť.

Témy: Žehlička
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok