Mäkké uteráky závisia od prania i sušenia. Vďaka týmto jednoduchým krokom to zvládnete

TA3/zm
27.9.2021 16:00

Milujete mäkkučké uteráky v hoteloch a chceli by ste mať aj doma ten istý pocit, keď sa po sprche alebo kúpeli do nich zabalíte? Vďaka týmto jednoduchým „zlepšovákom“ to zvládnete hravo aj vy.

Mäkké uteráky závisia od prania i sušenia. Vďaka týmto jednoduchým krokom to zvládnete
Pixabay

Ak nie sú vaše uteráky ľahké, nadýchané a voňavé, potom robíte niekde chybu  a doteraz ste ich prali či sušili zle. Našťastie, presne vieme, ako to napraviť.  

Perte samostatne

Základom jemných uterákov, ktoré ani po čase nemajú stvrdnuté vlákna, je prať ich osobitne a nemiešať s nim bežné oblečenie. Málokto to dodržiava, pretože pokiaľ vás nie je plný dom, chvíľu trvá, kým sa nazbiera dostatok uterákov na celú várku do práčky.

A vlastne to je druhá chyba. Práčku totiž veľmi často preťažujeme, keď sa snažíme do bubna napchať toho čo najviac, aby sa neplytvalo vodou, práškom či elektrikou. Lenže pri uterákoch vie byť aj toto dôvod, prečo nie sú nadýchané. Skrátka potrebujú počas prania v bubne svoj priestor.

Správna teplota

Zrejme uteráky periete na šesťdesiatke, aby ste z nich dostali určite preč všetky baktérie. Vysoká teplota ale opäť ničí vlákna. Stačí nastaviť program na štyridsať stupňov, uteráky budú oprané dostatočne a jemnosť sa zachová ako keď bol uterák nový.

Sušenie

Celý proces prania môžete zvládnuť, no ak uteráky nebudete vhodne sušiť, vyjde vaša snaha nazmar. Po vybratí z práčky uteráky poriadne vytraste, aby sa vlákna postavili. Následne nechajte vyschnúť voľne pri izbovej teplote a nie na príliš horúcom mieste ako je radiátor. Povrch by bol takto drsný a uteráky by stratili aj svoju schopnosť sania.     

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok