Lotyšsko, Estónsko a Litva sa pridali k Bulharsku. Pobaltské štáty vyhostili spolu desať ruských diplomatov

TA3 TASR
18.3.2022 15:02

Lotyšsko, Estónsko a Litva vyhostili spolu desať ruských diplomatov. V piatok to oznámili ministerstvá zahraničných vecí pobaltských štátov, informuje agentúra Reuters.

Lotyšsko Riga sankcie ilu 1140 px (SITA/AP)
SITA/AP

Litva vyhostila štyroch ruských diplomatov, Lotyšsko a Estónsko po troch. Lotyšský Minister zahraničných vecí Edgars Rinkevičs napísal na sociálnej sieti Twitter, že ruskí diplomati boli vyhostení v rámci koordinovaného postupu pre "aktivity, ktoré sú v rozpore s ich diplomatickým štatútom, berúc tiež do úvahy prebiehajúcu ruskú agresiu na Ukrajine".

Estónske ministerstvo zahraničných vecí uviedlo, že vyhostilo troch ruských vyslancov pretože "priamo a aktívne podkopávali bezpečnosť Estónska a šírili propagandu ospravedlňujúcu vojenské činy Ruska".            

Litva vyhostila štyroch ruských diplomatov a uviedla, že sa tak stalo "v solidarite s Ukrajinou". Agentúra Reuters informuje, že ruské ministerstvo zahraničných vecí zatiaľ neposkytlo stanovisko k týmto krokom. Pobaltské krajiny sa v piatok pridali k Bulharsku, ktoré vyhlásilo desať ruských diplomatov za nežiaduce osoby a dalo im 72 hodín na opustenie krajiny.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok