Detské obete vojny na Ukrajine symbolizuje 109 prázdnych kočíkov na námestí v Ľvove

TA3 TASR
18.3.2022 14:56

Na námestí Rynok v centre ukrajinského mesta Ľvov rozmiestnili v piatok pred budovou radnice 109 prázdnych kočíkov symbolizujúcich deti, ktoré boli dosiaľ zabité v prebiehajúcej vojne na Ukrajine. Informovala o tom stanica BBC.

"Toto je hrozná cena, akú Ukrajina v súčasnosti platí. Vyzývame všetkých dospelých na celom svete, aby sa ako jeden štít postavili na ochranu ukrajinských detí a dali im budúcnosť," napísal na Twitteri starosta Ľvova Andrij Sadovyj. 

"Prázdne kočíky na námestí Rynok dnes symbolizujú životy malých anjelov. Tí teraz chránia ukrajinské nebo," uviedol Sadovyj a opäť vyzval na zavedenie bezletovej zóny nad Ukrajinou. Ukrajinská generálna prokuratúra uviedla, že ruské sily zasiahli už 439 škôl, pričom 63 z nich bolo v dôsledku ostreľovania kompletne zničených.

Predstavitelia Kyjeva v piatok uviedli, že od začiatku vojny bolo v ukrajinskom hlavnom meste zabitých 222 ľudí vrátane 60 civilistov a štyroch detí, informuje televízia Sky News. V Kyjeve zasiahli v piatok úlomky zo zostrelenej ruskej rakety bytový dom, pričom o život prišla jedna osoba a ďalších 19 vrátane štyroch detí utrpelo zranenia. Rusko odmieta tvrdenia, že útočí aj na civilné ciele, a to napriek tomu, že terčom útokov sa stali mnohé nevojenské objekty na celej Ukrajine vrátane obytných domov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok