Na piatok bolo dohodnutých deväť humanitárnych koridorov na evakuáciu ľudí z obkľúčených lokalít

TA3 TASR
18.3.2022 11:29

Na území Ukrajiny by malo byť v piatok otvorených deväť humanitárnych koridorov na evakuáciu ľudí z lokalít obkľúčených ruskými inváznymi jednotkami a na prepravu humanitárnej pomoci.

Rusko malo otvoriť humanitárne koridory
TASR/AP

Podľa agentúry Reuters o tom v piatok informovala Podpredsedníčka ukrajinskej vlády a ministerka pre záležitosti dočasne okupovaných území Iryna Vereščuková. Na brífingu to uviedla Vereščuková, že s druhou stranou konfliktu sa podarilo dohodnúť deväť koridorov na dodávku humanitárnej pomoci a na evakuáciu obyvateľstva z troch oblastí.

Spresnila, že v Doneckej oblasti sa uskutoční evakuácia ľudí z mesta Mariupol do Záporožia. V Sumskej oblasti je pripravená evakuácie z mesta Sumy do Poltavy, ako aj z lokalít Trosťanec, Lebedyn, Konotop,  Krasnopilľa a Velika Pisarivka do Poltavy.

V Charkovskej oblasti sa v piatok plánuje dodávka humanitárnej pomoci do miest Balaklija a Izium. Vereščuková ďalej uviedla, že sa pracuje na trasách pre doručenie humanitárnej pomoci do miest Chersonskej a Luhanskej oblasti naplánované na sobotu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok