Schwarzenegger natočil Rusom video. Prihovára sa vojakom aj Putinovi a spomína na detstvo

TA3
17.3.2022 17:02

K osobnostiam, ktoré majú jednoznačný názor na agresiu Ruska voči Ukrajine, patrí aj herec a bývalý kalifornský guvernér Arnold Schwarzenegger. V takmer desaťminútovom videu sa hviezda prihovára bežným ruským občanom, ale aj vojakom a Vladimirovi Putinovi.

Schwarzenegger Arnold ilu 1140 px (SITA/Invision/AP)
SITA/Invision/AP

Schwarzenegger zverejnil video na svojom instagramovom profile. Hovorí v ňom po anglicky, ale má aj titulky v azbuke. Priznal, že je obdivovateľom Ruska, ale zároveň sa ostro ohradil voči konaniu prezidenta Vladimira Putina. Píše o tom iDnes.cz. Schwarzenegger si zaspomínal, ako kedysi ako chlapec podal ruku ruskému vzpieračovi a olympijskému víťazovi Jurijovi Petrovičovi Vlasovovi a nechal sa inšpirovať "najsilnejším mužom na svete".

Herec sa pýta, o akej denacifikácii sa v súvislosti s Ukrajinou hovorí. "Veď v čele tejto krajiny stojí židovský prezident. Tvrdili vám, že vás na Ukrajine budú vítať ako osloboditeľov, ale to je lož. Namiesto toho ste nútení bombardovať školy a nemocnice," kritizuje.

Schwarzenegger sa obrátil aj na samotného Putina a pripomína mu, že ako vojnu začal, tak ju môže aj ukončiť. Herec zároveň ruských občanov varuje pred dezinformáciami. Zábery z Ukrajiny mu pripomínajú skôr archívne zábery z druhej svetovej vojny, nie súčasné spravodajstvo. "Uvedomte si, že obetujete svoje zdravie, životy aj budúcnosť nezmyselnej vojne, ktorú odsudzuje celý svet," zdôraznil.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok