Písomnú maturitu z matematiky absolvuje takmer 5-tisíc študentov

TA3 TASR
17.3.2022 07:56

Písomnú maturitu z matematiky absolvuje vo štvrtok takmer 5-tisíc študentov, ktorí si ju ako jeden z maturitných predmetov vybrali. Potvrdil to odbor komunikácie a marketingu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.

Študenti žiaci test maturita 1140 px (SITA/Branislav Bibel)
SITA/Branislav Bibel

"Matematiku si ako voliteľný alebo dobrovoľný predmet vyberalo približne 12,3 percenta z celkového počtu maturujúcich žiakov," priblížili z rezortu školstva.

Maturitný týždeň sa uzavrie v piatok 18. marca. Žiaci budú písať testy a slohové práce zo slovenského jazyka a slovenskej literatúry a z ukrajinského jazyka a literatúry zo škôl národnostných menšín. "V prípade slovenského jazyka a slovenskej literatúry bude písať obe z uvedených častí približne 1600 žiakov, ukrajinský jazyk a literatúra čaká 27 maturantov," dodalo ministerstvo.

Týždeň písomných maturít v utorok 15. marca otvorili externý test a slohová práca zo slovenského jazyka a literatúry. V tomto školskom roku je prihlásených na maturitnú skúšku 40.390 žiakov. V stredu maturanti absolvovali písomnú maturitnú skúšku z cudzieho jazyka. Maturitu organizačne zabezpečuje Národný ústav certifikovaných meraní vzdelávania ako priamo riadená organizácia ministerstva školstva.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok