Mercedes uviedol limitovanú edíciu triedy G. Dostane sa aj na náš trh?

TA3/SZ
17.3.2022 11:00

Mercedes predstavil novú limitovanú edíciu legendárneho off-roadu. Čím všetkým vyniká a na ktoré trhy sa dostane?

Mercedes uviedol limitovanú edíciu triedy G. Dostane sa aj na náš trh?
Mercedes

Trieda G je bezpochyby najznámejším a najlegendárnejším off-roadom na cestách. Jej ikonický dizajn, ktorý sa od prvej generácie menil len minimálne pozná takmer každý, kto sa čo i len trochu zaujíma o autá. Najnovšie automobilka ukázala limitovanú 200 kusovú edíciu Edition 550.

Novinka bude vynikať novými lakmi karosérie, medzi ktoré patrí napríklad Moonlight biela, šedá Arabian či podľa mňa najzaujímavejšia červená Jupiter, ktorá v kombinácii s kontrastnými čiernymi doplnkami autu mimoriadne sedí.

G Mercedes

Špecifikom tejto edície sú práve aj spomínané čierne doplnky ako lemy blatníkov kolies, časti nárazníka a spätné zrkadlá. Ďalším poznávacím znakom je robustný trubkový rám na prednom nárazníku rovnako zahalený do čiernej farby.

G Mercedes

Kontrastná čierna sa dostala aj na špecifické disky kolies. Interiér bude možné nakombinovať v plnej miere individuálne. Zákazník si tak môže všetky farby, materiály a vyhotovenie navrhnúť presne podľa seba. Madlo pred spolujazdcom bude zdobiť plaketka odkazujúca na túto limitovanú edíciu informujúca aj o konkrétnom poradí daného kusu z 200 kusovej limitovanej série.

G Mercedes

Pod prednou kapotou nájdeme dvakrát preplňovaný motor V8 s výkonom 421 konských síl a krútiacim momentom na úrovni 610 Nm. Táto limitka však bohužiaľ nebude dostupná na našom trhu. Objednať si ju budú môcť len americký zákazníci s cenovkou začínajúcou na úrovni okolo 140 tisíc eur. Individuálnymi požiadavkami sa však cenovka môže veľmi rýchlo navýšiť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok