Nová Cupra Leon VZ Cup prináša vylepšený vzhľad a drobné úpravy

TA3/SZ
16.3.2022 18:30

Leon VZ Cup je najnovším prírastkom do rodiny Cupra. V ponuke novinky nájdeme hybridný, ale aj vysokovýkonný pohon. Akým výkonom sa môže pochváliť vrcholná verzia?

Nová Cupra Leon VZ Cup prináša vylepšený vzhľad a drobné úpravy
Cupra

VZ Cup odlíšite už na prvý pohľad. Ako prvé zaujme výraznejší strešný spojler v zadnej časti, ktorý pomáha lepšej aerodynamike. K estetickým zmenám patria aj voliteľné spätné zrkadlá v karbónovom vyhotovení či nové disky kolies v čierno medenej farebnej kombinácii, ktorá autu doslova sekne. V rámci príplatkovej vybavy budú dostupné aj pneumatiky vhodné pre jazdu na okruhu.

Cupra Cupra

Pod kapotou nájdeme rovnakú paletu motorov ako v bežnej Cupre Leon. Od hybridnej 1.4ky s výkonom 245 koní, až po vrcholný motor 2.0 TSI s výkonom 310 koní a pohonom všetkých kolies. Novinka bude dostupná aj na našom trhu s cenovkou začínajúcou na sume 46625 eur v prípade hatchbacku, respektíve 46730 eur v prípade kombi verzie.

Cupra Cupra

V interiéri novinky nájdeme športové škrupinové sedadlá CUP Bucket čalúnené kožou, ktorých zadná strana je vyrobená z uhlíkových vlákien. Ich výhodou je nízke ukotvenie, čo zlepšuje pozíciu vodiča za volantom.

Interiér dopĺňajú detaily vyhotovené v bronzovej farbe. Zaujímavým detailom je štartovacie tlačidlo umiestnené na športovom volante. Taktiež nájdeme na volante voľbu jazdného režimu Cupra.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok