VW ID.Buzz bol oficiálne predstavený. Čo všetko prináša?

TA3/SZ
15.3.2022 18:30

Pred približne piatimi rokmi sme mali možnosť spoznať koncept elektrickej dodávky, ktorá mala byť pomyselným nástupcom legendárneho modelu nazývaného Bulli. Volkswagen teraz oficiálne predstavil sériovú podobu vanu

VW ID.Buzz bol oficiálne predstavený. Čo všetko prináša?
Volkswagen

Po dizajnovej stránke sme svedkami moderného dizajnu, ktorý podčiarkuje aerodynamicky optimalizovaný predný nárazník spolu s úzkymi svetlometmi vzájomne prepojenými svetelným pásom. Pri pohľade z profilu zaujmú veľké disky kolies, ktoré svojim dizajnom taktiež napomáhajú k vylepšeniu aerodynamiky.

Rovnako tak zaujme aj presvetlená kabína vďaka hojnému využitiu skla. Zadná časť opäť pôsobí veľmi futuristicky, za čo vďačí nie len svetelnému pásu, ale aj grafike koncových svetlometov.

VW Volkswagen

K dispozícii budú hneď dve verzie rozloženia interiéru. Je nimi verzia pre pasažierov a úžitková varianta. V prípade osobnej verzie s piatimi sedadlami bude k dispozícii batožinový priestor s objemom až 1121 litrov, ktorý sa sklopením zadný sedadiel zväčší na úctyhodných 2205 litrov.

V prípade úžitkovej varianty bude na výber dvojmiestna a trojmiestna verzia. V takomto prípade bude objem nákladného priestoru až 3.9 metra kubického. Bude schopný poňať až dve europalety. Nosnosť je limitovaná na 650 kilogramov.

VW Volkswagen

Spočiatku bude dostupný pohon s výkonom 204 konských síl a batériou s kapacitou 77 kWh, ktorá podporuje rýchlonabíjanie výkonom až 170 kW. Hodnota dojazdu doposiaľ zverejnená nebola.

VW Volkswagen

Časom by mali pribudnúť aj iné výkonnostné verzie s rôznymi kapacitami batérie. Predpredaj bude spustený v priebehu mája roku 2022 a prvé kusy budú doručené na jeseň.

Témy: Volkswagen
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok