Na Ukrajine prišiel o život kameraman televízie Fox News

TA3 TASR
15.3.2022 16:55

Na Ukrajine bol zabitý kameraman americkej televíznej stanice Fox News Pierre Zakrzewski, oznámila v utorok samotná televízia. Citovala ju tlačová agentúra AFP.

ONLINE: Rusi zasiahli detskú nemocnicu aj pôrodnicu. Ukrajina zakázala vývoz pšenice
TASR/AP

Zakrzewski zahynul a jeho kolega novinár Benjamin Hall utrpel zranenia, keď ich vozidlo v pondelok zasiahla prichádzajúca paľba v obci Horenka pri metropole Kyjev. V oznámení to uviedla generálna riaditeľka spoločnosti Fox News Media Suzanne Scottová.

Brit Hall, ktorý pracuje pre Fox News ako spravodajca orientovaný na informovanie o ministerstve zahraničných vecí, je stále hospitalizovaný na Ukrajine, dodala Scottová.

"Pierre bol vojnový fotograf, ktorý počas dlhej spolupráce s nami pokrýval pre Fox News takmer každý zahraničný konflikt, od Iraku až po Afganistan a Sýriu. Jeho zápal a talent žurnalistu boli bez konkurencie," uviedla generálna riaditeľka.

Zakrzewski, ktorý mal sídlo v Londýne, pracoval na Ukrajine od februára. Je to už štvrtý novinár, ktorý zahynul na Ukrajine počas invázie Ruska. V nedeľu 13. marca bol na predmestí Kyjeva, ktoré sa stalo frontovou líniou, zastrelený americký reportér Brent Renaud. Ukrajinský kameraman Jevhenij Sakun zomrel pri útoku na kyjevskú televíznu vežu a Viktor Dudar, ďalší Ukrajinec, bol zabitý počas bojov blízko juhoukrajinského prístavného mesta Mykolajiv.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok