Akné zmizne do druhého dňa: Žiadna zázračná kozmetika, potrebujete cesnak či droždie

TA3/zm
15.3.2022 16:00

Akné nie je len problémom tínedžerov, ale nepríjemná vyrážka občas potrápi aj dospelé ženy. Ak je to i váš prípad, otvorte komoru a chladničku. Rozhodne sa v nej nájde niečo oveľa lepšie, ako kozmetika.

Akné zmizne do druhého dňa: Žiadna zázračná kozmetika, potrebujete cesnak či droždie
Pixabay

Objaví sa, keď to najmenej čakáte a najmenej potrebujete. Vyrážky, ako na potvoru, vykvitnú na našej tvári deň pred oslavou alebo pohovorom. S týmito domácimi pomocníkmi však do druhého dňa nebude po akné ani stopy.

Jablčný ocot

Antiseptické účinky jablčného octu sú dobre známe. Je to jeden z prvých pomocníkov, po ktorom by ste mali siahnuť, ak vám na tvári nečakane vykvitla vyrážka. Zrieďte ho s vodou v pomere 1:3 a použite ako tonikum. Nechajte na pokožke pôsobiť aspoň 15 minút a až potom tvár opláchnite studenou vodou. Procedúru môžete opakovať aj niekoľkokrát počas dňa.

Droždie

Droždie zažíva svoj veľký boom a to ho ženy ešte len vykúpia, keď zistia, aká je z neho skvelá pleťová maska. Rozmiešajte kocku kvasníc vo vlažnej vode, aby vznikla kaša, ktorú budete aplikovať na pleť. Necháte pôsobiť štvrťhodinu a potom opláchnete. Maska je skvelou prevenciou proti rôznym kožným zápalom a nemusíte ju používať len ako SOS pomoc, až keď sa vám akné objaví.

Med so škoricou

Všestranné účinky medu sú tiež veľmi dobre známe a táto sladká ingrediencia je súčasťou mnohých domácich pleťových či vlasových masiek. Ak dáte na čajovú lyžičku med a posypete ho škoricou, získate rýchly liek na vyrážky. Pripravenú medicínu aplikujte na postihnuté miesto a po polhodine opláchnite. Med vyrážku vysuší a vyčistí od baktérii, takže „nerozkvitne“ ani do ďalšieho dňa.      

Banánová šupka

O tom, že banánovú šupku nemáte vyhadzovať, ste už zrejme počuli. Ak po zjedení tohto ovocia môžete z neho ešte profitovať. Okrem všetkých možných babských trikov na polievanie kvetov a bielenie zubov je tu ešte jeden, týkajúci sa akné. Dužina z vnútornej strany šupky obsahuje cenné antioxidanty, vďaka ktorým zmizne z tváre nielen zápal, ale aj opuch a začervenanie. Stačí vyrážku pošúchať banánovou šupkou a čakať na zázrak.  

Cesnak

Rozkrojte strúčik cesnaku a priložte na vyrážku. V tom je celý, no o to účinnejší fígeľ, ako podomácky zatočiť s akné. Obklad môžete opakovať niekoľkokrát počas celého dňa, a ak by šlo o veľkú katastrofu, pokojne plátok cesnaku nechajte prelepený leukoplastom na postihnutom mieste pôsobiť celú noc.

Témy: Krása Akné
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok