Renault Megane E-Tech zvládol nárazové testy

TA3/SZ
14.3.2022 11:00

Nový, plne elektrický Renault Megane E-Tech absolvoval nárazové testy Euro NCAP, v ktorých obstál bez väčších chýb

Renault Megane E-Tech zvládol nárazové testy
Euro NCAP

Za ochranu dospelej posádky si elektrický Megane vyslúžil hodnotenie 85%. Túto disciplínu teda zvládol len s menším zaváhaním, ktoré predstavovali zvýšené hodnoty meraní v oblasti hrudníka vodiča pri čelnom náraze. Pri náraze z boku hlásili snímače minimálne riziko úrazu. Kladným prvkom výbavy je aj núdzové volanie.

Megane Euro NCAP

V disciplíne ochrany detskej posádky získala novinka hodnotenie 88%. Pri všetkých typoch nárazu bolo riziko zranenia na minime. Horšie výsledky zaznamenali iba senzory na krku detskej figuríny, ktoré dosiahli hraničné hodnoty. Pri deaktivácii airbagu spolujazdca auto jasne informuje vodiča, čo je taktiež kladné.

Pri ochrane chodcov si Megane vyslúžil len 65%. Bezpečnostné systémy núdzového brzdenia síce fungovali bez zaváhania, no pravdepodobnosť zranenia chodca v oblasti panvy je vysoká.

Megane Euro NCAP

Celkovo sa elektrickej novinke podarilo získať 5 hviezdičiek z možných 5, čo je výborný výsledok. Dopomohli k nemu aj asistenčné systémy, ktoré boli hodnotené na 79%. Asistent núdzového brzdenia fungoval bezchybne. Jediným zaváhaním bol systém, ktorý upozorňuje vodiča na malý rozostup a priblíženie k vozidlu vpredu. Celý priebeh testov si môžte pozrieť v nižšie priloženom videu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok