Pri útoku na ukrajinskú základňu pri Poľsku zahynulo 35 ľudí, uviedol gubernátor Ľvovskej oblasti

TA3 TASR
13.3.2022 09:41

Počet obetí ruského raketového útoku na vojenskú základňu pri meste Javoriv neďaleko Ľvova stúpol na 35 a počet ranených na 134. Oznámil to v nedeľu gubernátor Ľvovskej oblasti Maksym Kozytskyj. TASR správu prevzala od denníka The Guardian.

K raketovému útoku na vojenskú základňu pri Javorive, kde sa nachádza aj Medzinárodné centrum pre udržanie mieru a bezpečnosti, prišlo v nedeľu ráno okolo 5.45 h miestneho času.

Podľa Kozytského vypálili ruské jednotky na základňu až 30 rakiet. V tomto vojenskom objekte sa pritom v minulosti konali vojenské cvičenia, na ktorých sa zúčastňovali aj americkí, či britskí vojaci. Posledné veľké vojenské cvičenie s účasťou vojakov z NATO sa na tejto základni konalo v septembri.

Dalších deväť ľudí v nedeľu zahynulo pri ruskom leteckom útoku v meste Mykolajiv, ktoré sa nachádza neďaleko strategického prístavu Odesa. Oznámil to gubernátor Mykolajivskej oblasti Vitalij Kim, podľa ktorého ruské jednotky zrejme útočili na továreň na vyrábu plynových turbín, píše agentúra AFP

Na Mykolajiv, v ktorom žije približne 500-tisíc ľudí, útoči ruská armáda už niekoľko dní. Podľa AFP bola v sobotu ostreľovaná aj miestna nemocnica určená na liečbu rakoviny, ako i očná klinika.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok