Rusi sa pokúšajú obkľúčiť Kyjev. Putin podľa novej analýzy vykonáva aj personálne čistky

TA3 TASR
12.3.2022 09:20

Ruské pozemné sily, ktoré sa pokúšajú obkľúčiť ukrajinské hlavné mesto Kyjev, si po neúspešných útokoch z 8. až 10. marca vzali v piatok ďalšiu prestávku na doplnenie zásob a údržbu. Vyplýva to z analýzy Inštitútu pre štúdium vojny, z ktorej v sobotu citoval britský denník The Guardian.

Ruská armáda vstúpila do ďalšieho mesta,
TASR/AP

"Zdá sa, že ruské sily sú v okolí Charkova do značnej miery uviaznuté... pokrok za posledných 24 hodín nedosiahli ani jednotky smerujúce z Krymu k Mykolajivu a Záporožiu, ani na východe v okolí Doneckej a Luhanskej oblasti," uvádza sa v hodnotení amerického think-tanku.

Inštitút vo svojej správe poznamenal, že ruský prezident Vladimir Putin údajne vykonáva personálne čistky, ktoré sa dotkli aj zamestnancov tajných služieb. Podľa najnovšieho hodnotenia sa Kremeľ pravdepodobne pokúša "zvýšiť svoju bojovú silu zatiahnutím Bieloruska do vojny a využitím sýrskych bojovníkov". Okrem toho Rusko pokračuje vo vysielaní "brancov, ktorí pravdepodobne nebudú dostatočne dobre vycvičení alebo motivovaní", dodal inštitút.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok