BMW kúpilo značku Alpina. Aké zmeny nastanú v chode spoločnosti?

TA3/SZ
12.3.2022 11:00

BMW Group oznámila kúpu práv značky Alpina, čím sa zaradí medzi Rolls-Royce a Mini, ktoré rovnako patria pod BMW

BMW kúpilo značku Alpina. Aké zmeny nastanú v chode spoločnosti?
Alpina

BMW kúpilo práva spoločnosti Alpina a firmy uzavreli vzájomnú dohodu, ktorá zabezpečí budúcnosť pre novú podznačku. Finančné podrobnosti však neboli zverejnené ani jednou stranou. Rovnako tak nová dohoda nehovorí ani o nadobúdaní podielov.

Nová spolupráca zabezpečí, že do roku 2025 bude Alpina aj naďalej využívať svoje nadobudnuté poznatky v oblasti vývoja, výroby či predaja. Ďalej tak budeme svedkami úprav takmer celého modelového radu BMW, ktoré zahŕňajú najmä optické zmeny a vylepšenia technických komponentov a interiéru.

Alpina Alpina

Po roku 2025 by malo dôjsť k ukončeniu výroby vozidiel Alpina tak, ako ju poznáme dnes. Zmena bude mať vplyv aj na počet pracovných miest v závode Alpina. BMW však bude v tejto situácii nápomocné a poskytne adekvátne pracovné miesto vo svojich závodoch.

Či sa po roku 2025 presunie výroba kompletne pod krídla BMW, alebo či Alpina ako taká postupne zanikne je aktuálne otázne. Verím však, že BMW túto aktuálne už podznačku zachová a bude ju pod svojimi krídlami aj naďalej rozvíjať.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok