BMW sa spaľovacích motorov len tak nevzdá. Značka aktuálne vyvíja nový spaľovací motor

TA3/SZ
11.3.2022 18:30

BMW sa rozhodlo aj naďalej udržovať pri živote a vylepšovať spaľovacie motory. Najnovším dôkazom má byť vývoj nového, benzínového agregátu

BMW sa spaľovacích motorov len tak nevzdá. Značka aktuálne vyvíja nový spaľovací motor
BMW

Podľa dostupných informácií BMW okrem vývoja elektrických noviniek pracuje aj na novom spaľovacom motore. Novinka by mala byť akýmsi vylepšením aktuálneho motoru B58. Pôjde teda o trojlitrový radový šesťvalec poháňaný benzínom. Agregát B58 poznáme už od roku 2015. Jeho rozsah výkonu v jednotlivých modeloch je od 340 konských síl, až po 382 koní.

BMW BMW

Omladený motor prejde dôležitými úpravami sania, dostane väčšie turbodúchadlá, vylepšenú reguláciu teploty a rôzne drobné, no dôležité úpravy. Jeho výkon sa môže v jednotlivých modeloch a verziách líšiť. Základný výkon by však mohol byť na úrovni 375 konských síl a vo výkonnejších variantoch až 400 koní.

Motor by mal vynikať lepšou spotrebou, lepšou odozvou na stlačenie plynu či celkovou pružnosťou. Novinku by sme mohli spoznať po prvýkrát v pripravovanom BMW radu 7, ktoré bude mať premiéru v priebehu roku 2022. Pri tejto príležitosti sa pravdepodobne dozvieme všetky potrebné informácie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok