Novinárky z celého sveta zvolili ženské Auto roka 2022

TA3/SZ
11.3.2022 11:00

Medzinárodná porota rozohodla o víťazovi ankety WWCOTY. Aké modely zvíťazili v jednotlivých kategóriách, a ktorá značka si odniesla titul Ženské svetové auto roka?

Novinárky z celého sveta zvolili ženské Auto roka 2022
Peugeot

56 novinárok zo 40 krajín zvolilo v ankete WWCOTY (World Women Car Of The Year) víťaza pre rok 2022. Anketa okrem absolútneho víťaza spoznala aj favoritov jednotlivých kategórii. Podľa automobilových novinárok sa stal svetovým autom roka pre rok 2022 Peugeot 308, ktorý okrem absolútneho víťazstva získal ocenenie aj v kategórii najlepšie mestské auto. Kategóriu rodinných SUV ovládla Kia s modelom Sportage. Plne elektrické SUV BMW iX si odnieslo ocenenie v kategórii veľkých SUV.

Peugeot Peugeot

To, že elektrické SUV sú obľúbené potvrdzuje aj víťazstvo Fordu Mach-E v kategórii najlepšie rodinné auto. Ďalšou súťažnou kategóriou bolo najlepšie výkonné auto. V tejto oblasti získal ocenenie opäť elektromobil, tentokrát však model e-tron GT z dielne Audi.

Ocenenie za najlepšie auto s pohonom 4x4 si odniesol Jeep s modelom Wrangler 4xe. Prezidentka súťaže povedala, že vybrať víťazov bolo pre porotcov veľmi náročné, keďže každý model predstavuje to najlepšie vo svojej kategórii.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok