NHL: Hokejisti Calgary so slovenským útočníkom zdolali obhajcu trofeje

TA3 TASR
11.3.2022 08:45

Hokejisti Calgary so slovenským útočníkom Adamom Ružičkom zdolali v noci na piatok v zámorskej NHL dvojnásobného obhajcu trofeje Tampu Bay 4:1. Flames vyhrali tretí z uplynulých štyroch zápasov a upevnili si postavenie na čele Pacifickej divízie.

NHL: Hokejisti Calgary so slovenským útočníkom zdolali obhajcu trofeje
TASR/AP

Carolina - Colorado 2:0, New Jersey - Winnipeg 1:2, Florida - Philadelphia 6:3, Detroit - Minnesota 5:6 pp a sn, Ottawa - Seattle 4:3 pp, Toronto - Arizona 4:5 pp, Buffalo - Vegas 3:1, Boston - Chicago 4:3, New York Islanders - Columbus 6:0, Nashville - Anaheim 4:1, St. Louis - New York Rangers 6:2, Calgary - Tampa Bay 4:1, Los Angeles - San Jose 3:4 pp

Johnny Gaudreau zariadil víťazstvo Calgary hetrikom, Rasmus Andersson si pripísal dve asistencie, brankár Flames Jacob Markström predviedol 30 úspešných zákrokov. Ružička odohral 12:05 min. s jednou strelou na bránku, v drese hostí sa obranca Erik Černák počas 18:04 min. prezentoval dvoma strelami na bránku a tromi bodyčekmi.

New Jersey v útoku s Tomášom Tatarom podľahlo Winnipegu 1:2. Tatar si počas 15:05 min. na ľade pripísal jeden strelecký pokus. Hetrikom sa v noci blysol aj Anders Lee, ktorý tromi gólmi pomohol New Yorku Islanders k suverénnemu triumfu 6:0 nad Columbusom. Slovenský obranca Zdeno Chára stále chýba v zostave "ostrovanov" pre zranenie v hornej časti tela.

San Jose uspelo v kalifornskom derby na ľade Los Angeles 4:3 po predĺžení. O víťazstve Sharks rozhodol v druhej minúte predĺženia Tomáš Hertl, český útočník si položil brankára Jonathana Quicka, obkorčuľoval bránku a bekhendom elegantne zasunul puk za čiaru.















zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok