Ukrajina musí čeliť Rusom ešte najmenej týždeň, kým to vzdajú. Tvrdí to ukrajinský činiteľ

TA3
10.3.2022 11:24

Ukrajina musí čeliť ruskému útoku ešte sedem až desať dní, aby zabránila tomu, aby si Moskva mohla nárokovať akýkoľvek náznak víťazstva. Taký názor má podľa agentúry Reuters poradca ukrajinského ministra vnútra Vadym Denisenko, podľa ktorého Rusko sa zúfalo snaží dosiahnuť aspoň nejaký vojenský úspech.

Na Ukrajine Rusi stratili morálku. Vojaci do poslednej chvíle neočakávali, že idú do tvrdej vojny
TASR/AP

"Potrebujú aspoň nejaké víťazstvo, než budú nútení do záverečných rokovaní," napísal Denisenko na Facebooku. "Preto je našou úlohou vydržať nasledujúcich sedem až 10 dní," dodal. Píše o tom portál iDnes.cz.

Moskva stále považuje za dôležitú trofej napríklad východoukrajinský Mariupoľ. Ten je v obkľúčení a už niekoľko dní sa opakujú pokusy o evakuáciu civilistov cez koridory von z mesta. Hlavným cieľom ruskej armády je naďalej metropola Kyjev, pred ktorou zo severozápadu a severovýchodu bezmocne stojí niekoľko ruských obrnených konvojov.

Ruská invázia na Ukrajinu začala pred dvoma týždňami. Za ten čas dobyla ruská armáda dve jadrové elektrárne (Černobyl a Záporožskú jadrovú elektráreň) a štyri väčšie mestá, ktoré majú viac ako 50 tisíc obyvateľov: Konotop, Melitopol, Berďansk a Cherson, ktorý má dokonca 300 tisíc obyvateľov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok