Ukrajina je skeptická voči návrhu Ruska o prímerí. Je ťažké dôverovať okupantovi, reaguje

TA3 TASR
9.3.2022 06:49

Ukrajina v reakcii na návrh Ruska týkajúci sa prímeria, ktoré má platiť v stredu, konštatovala, že "je ťažké dôverovať okupantovi". Informovala o tom americká spravodajská televízia CNN.

Rusko malo otvoriť humanitárne koridory
TASR/AP

Ukrajinské ozbrojené sily v krátkej reakcii na nové vyhlásenie Ruska o prímerí zopakovali, že "ruská strana oznamuje režim pokoja na otvorenie humanitárnych koridorov 9. marca od 09.00 h kyjevského času" (08.00 h SEČ).

Ozbrojené sily v správe zverejnenej na sieti Telegram  uviedli, že "Rusko požiada Ukrajinu, aby sa dohodla na trasách a otváracích hodinách humanitárnych koridorov a informovala predstaviteľov zahraničných ambasád, OSN, Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe a Červeného kríža do stredajšej 02.00 h kyjevského času" (01.00 h SEČ).

Ukrajinskí predstavitelia svoje vyhlásenie uzavreli vetou: "Je ťažké dôverovať okupantovi." Spravodajská televízia CNN dodala, že Rusko je pripravené poskytnúť evakuačné koridory z Kyjeva, Černihiva, Súm, Charkova a Mariupolu, ako aj z ďalších miest dohodnutých s ukrajinskou stranou. Ruské médiá informovali o parametroch prímeria s odvolaním sa na ruské koordinačné veliteľstvo pre humanitárnu reakciu na Ukrajine, dodala CNN.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok