Výroba Renaultu Talisman je na konci. Aký bude nástupca?

TA3/SZ
8.3.2022 18:30

Renault ukončil výrobu oboch karosárskych variánt modelu Talisman. Kombi aj sedan to majú teda definitívne spočítané. Chystá však značka za Talisman nejakú náhradu?

Výroba Renaultu Talisman je na konci. Aký bude nástupca?
Renault

Výroba Talismanu bola ukončená postupne. Spočiatku sa zastavila výroba variantu sedan, ku ktorému sa najnovšie pridalo aj kombi. Značka tak definitívne ukončila výrobu Talismanu. Väčšina zákazníkov má záujem o väčšie SUV či crossovery, čo by mal byť aj dôvod ukončenia výroby tohto modelu.

Renault však prezradil, že pracuje na novinke strednej triedy. Podľa všetkého však pôjde skôr o crossover, ako o sedan či kombi, keďže sú u zákazníkov žiadanejšie.

Renault Renault

Komfortný a priestranný Talisman ponúkal množstvo vychytávok. Najzaujímavejšou bol bezpochyby systém 4Control, ktorý umožňoval riadenie zadných kolies, čím prispieval k lepšej manévrovateľnosti a ovládateľnosti auta.

Vo vyšších výbavách bol komfort jazdy a vybavenosť interiéru na úrovni nemeckých konkurentov. Predaje však rozhodli v neprospech Talismanu. Značka však pripravuje množstvo noviniek, ktoré plnohodnotne nahradia tento model. Tešiť sa môžme na nový modle Austral, či plne elektrický Megane.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok