Mlieko, ktoré nie je len na pitie: Mandľový nápoj spomalí vrásky a vráti vlasom objem

TA3/zm
8.3.2022 16:00

Ak máte intoleranciu na laktózu alebo vyznávate vegánsky štýl stravovania, potom sa u vás doma určite nájde. Mandľové mlieko by ste si však rozhodne mali kúpiť aj v prípade, že ho neplánujete piť. V jednom nápoji sa skrýva sila na množstvo kozmetických problémov.

Mlieko, ktoré nie je len na pitie: Mandľový nápoj spomalí vrásky a vráti vlasom objem
Pixabay

Tajomstvo mandľového mlieka tkvie v hydratácii. Mali by ste mu dať šancu, ak chcete spomaliť tvorbu vrások, dodať vlasom objem či zastaviť tvorbu akné.

Vitamínová bomba

Kyselina listové, déčko, éčko, ale aj vitamíny B2 i B12, ďalej tiež sodík, selén, mangán, fosfor, vápnik, horčík a železo. To je len krátk zoznam všetkého, čo nám ponúka mandľové mlieko. Oplatí sa ho rozhodne piť a prospieť tak svojmu zdraviu, no ak vám nie je po chuti, ešte je tu možnosť vyrobiť si z neho domáce kozmetické masky.

Na vrásky aj akné

Antioxidanty a proteíny v mandľovom mlieku spomaľujú starnutie, a tak je tento nápoj skvelou voľbou v boji proti vráskam. Netreba robiť nič špeciálne, len mlieko naniesť na vatový tampón a každé ráno a večer ním potrieť pleť. Potom odstráňte mliečny povlak vlažnou vodou. Podporíte tak tvorbu kolagénu a pokožka bude dlhšie pružná a žiarivá.

Rovnaký jednoduchý recept funguje aj v prípade, že máte sklony k tvorbe akné. Mandľové mlieko má protizápalové účinky, ktoré okrem vyrážok využijete aj v letných mesiacoch, ak vám tvár spáli slnko.

Objem aj rast vlasov

Okrem priaznivých účinkov na pleť môže byť mandľové mlieko aj najlepším priateľom vašich vlasov. Bez ohľadu na to, či ho budete používať samotné, alebo v kombinácii s olivovým olejom či vajíčkom, funguje ako zábal na vlasy pred ich umývaním. Mlieko stačí vmasírovať do pokožky hlavy, čím stimulujete vlasové folikuly, eliminujete vypádvanie vlasov a dodáte im nadýchaný objem. A pritom stačí naozaj tak málo.  

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok