Toto nie je len vojenská operácia, ale vojna rozsievajúca smrť, skazu a utrpenie, tvrdí pápež František

TA3 TASR
6.3.2022 15:26

Na ukončenie bojov na Ukrajine vyzval počas mariánskej modlitby napoludnie aj pápež František. Odsúdil kroky Ruska, ktoré podľa neho nie sú vojenskou operáciou, ale vojnou. Svetové spoločenstvo vyzval, aby ľuďom utekajúcim z Ukrajiny pomohlo.

Pápež František vyjadril v nedeľu ľútosť a smútok nad "potokmi krvi a sĺz", ktoré po ruskej invázii tečú cez Ukrajinu, a vyslovil požiadavku na vytvorenie humanitárneho koridoru pre utečencov.

"Ukrajinou tečú potoky krvi a sĺz. Toto nie je len vojenská operácia, ale vojna rozsievajúca smrť, skazu a utrpenie," povedal najvyšší predstaviteľ katolíckej cirkvi v rámci pravidelnej nedeľnej modlitby Anjel Pána na rímskom Námestí sv. Petra.

Pápež zároveň oznámil, že vyslal na Ukrajinu dvoch kardinálov, čo je podľa AFP veľmi nezvyčajným krokom. "Svätá stolica je ochotná urobiť čokoľvek, aby mohla slúžiť záujmom mieru," vysvetlil pápež František.

Na Ukrajinu sa vydali pápežský almužník kardinál Konrad Krajewski a kardinál Michael Czerny, úradujúci prefekt dikastéria pre službu integrálnemu ľudskému rozvoju. František nespresnil, kedy presne boli kardináli na Ukrajinu vyslaní, zdôraznil len, že s posolstvom "vojna je šialenstvo" reprezentujú obaja títo cirkevní hodnostári nielen pápeža samotného, ale aj všetkých kresťanov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok