Spoznajte dobrý hydratačný krém: Či je pre vás vhodný zistíte podľa týchto zmien na tvári

TA3/zm
6.3.2022 10:00

Zmenili ste denný krém a nie ste si isté, či ste urobili dobre? Alebo roky používate ten istý a ani neviete, že je pre vás nevhodný? Tvár vám okamžite prezradí, ši si hydratačný krém robí svoju prácu správne.

Spoznajte dobrý hydratačný krém: Či je pre vás vhodný zistíte podľa týchto zmien na tvári
Pexels/ANTONI SHKRABA

Pri množstve kozmetických produktov, ktoré dnes máme na výber, je náročné zorientovať sa a vybrať si dokonalý krém práve pre vašu pleť. Pritom už po niekoľkých dňoch by ste mali podľa niekoľkých príznakov vedieť, či ste trafili do čierneho, alebo bola vaša kúpa mimo.

Pálenie pokožky

Úplne prvou indíciou, že vám krém nesadol, je pálenie pokožky. Nenahovárajte si, že máte citlivú pleť a je to v poriadku. Áno, citlivú ju máte, ale nie každý krém bude takto na nej reagovať. Rozhodne je potrebné okamžite hydratačný krém prestať používať a hľadať inú alternatívu.

Ak nechcete triafať do zbláznenia, preštudujte si zloženie krému, ktorý vám štípanie spôsobil. Znamená to, že vaša pleť zle reaguje na jednu alebo viac zložiek a pri kúpe nového produktu sa takto viete vyhnúť niekoľkým ďalším zbytočným kúpam.

Červené fľaky

Začervenané miesta na tvári môžu a nemusia byť súčasťou pálenia po tom, ako si nanesiete hydratačný krém. V každom prípade nie je v poriadku, ak sa vám vyhodia fľaky, pretože to opäť signalizuje alergickú reakciu na zloženie.

V prípade, že sa s týmto problémom stretávate pravidelne, je dobré zohnať si vzorky krémov a skúšať, kým neobjavíte niečo, čo vám bude vyhovovať. Vyhnete sa tak zbytočnému nákupu množstva iných alternatív, pri ktorých stále nemáte istotu, že vám sadnú.

Tvorba akné

Hydratačný krém vás nemusí štípať, nemusíte po ňom fľakatieť, ale to stále neznamená, že ste vyhrali. Ak sa do týždňa vyhádžete, je to len jeden z ďalších prejavov, že si krém a vaša pleť nesadli. Póry najčastejšie upchávajú komedogénne látky, medzi ktoré radíme najmä oleje a tuky. Táto informácia vám môže pri výbere ďalšieho hydratačného adepta pomôcť. Ak sa vám vytvorilo akné, poobzerajte sa po krémoch s označením bez oleja. Naopak, vašej pleti dobre urobí aloe vera, glycerín alebo kyselina mliečna.

Mrvenie mejkapu

Tento problém sa stal už asi každej žene. Pred nanesením mejkapu si dávame hydratačný krém. Pri niektorých produktoch však zrazu z mejkapu odpadávajú drobné čiastočky a doslova sa vám na tvári mrví. Nie je to mejkapom, ale práve krémom. A nie je to o tom, že si nesadli tieto dva kozmetické zázraky. V skutočnosti nesadol krém vášmu typu pokožky.

Zvyčajne je krém príliš hustý a vaša koža ho nestíha vsiaknuť. Preto ostáva na tvári neviditeľný film, ktorý s mejkapom zreaguje a vytvorí malé „žmolky“. Riešením je prechod na krémy s gélovou konzistenciou a celkovo ľahšou textúrou.   

Témy: Krása Pokožka
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok