Slovensko a ďalšie krajiny dali situáciu na Ukrajine vyšetriť na súd v Haagu

TA3 TASR
2.3.2022 22:26

Slovenská republika spolu s ďalšími štátmi predložila situáciu na Ukrajine na vyšetrovanie prokurátorovi Medzinárodného trestného súdu v Haagu. Informoval o tom komunikačný odbor ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí.

Ruská armáda nepôsobí príliš profesionálne, chýba aj motivácia. Konflikt však stále môže eskalovať
TASR/AP

SR predložila situáciu na Ukrajine na vyšetrovanie prokurátorovi Medzinárodného trestného súdu v Haagu spolu s ďalšími 38 krajinami. "Tento krok umožní okamžité začatie vyšetrovania najzávažnejších zločinov podľa medzinárodného práva, najmä vojnových zločinov a zločinov proti ľudskosti, páchaných počas konfliktu na území Ukrajiny," píše komunikačný odbor MZVEZ SR.

Dodáva, že ide o konkrétny prejav podpory Slovenskej republiky medzinárodnému právu a právnym princípom v medzinárodných vzťahoch, ktoré patria medzi základné hodnotové piliere jej zahraničnej politiky. "Dôkladné vyšetrenie najzávažnejších medzinárodných zločinov a riadne stíhanie páchateľov týchto zločinov je v záujme celého medzinárodného spoločenstva," uvádza ministerstvo. Slovensko týmto krokom prispieva k presadzovaniu spravodlivosti a práva.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok